Vágólapra másolva!

Vízilabda: csak a BVSC lehet elégedett<br/>

Értékes döntetlent ért el Athénban a BVSC-Brendon férfivízilabda csapata a Bajnokok Ligájában. A LEN Kupából a Vasast, valamint a KEK-ből a Honvédot egyaránt olasz együttes búcsúztatta.

Bajnokok Ligája, Kék-csoport, 4. forduló:
Olimpiakosz Pireusz (görög)- BVSC-Brendon 9-9 (2-3, 4-1, 2-2, 1-3)
Athén, 200 néző
gólszerzők: Hadzitheodoru, Vlontakisz, Pope 3-3, Platanaitisz, Pszihosz, Kravaritisz 1-1, illetve Petik 4, Tóth F., Madaras, Dala, Varjas, Märcz 1-1

Jó magyar kezdést (két perc alatt 2-0) követően az ellenfél két ejtéssel egyenlített, de Dala révén ismét a BVSC vezetett. A második negyed athéni fölényt hozott: két kimaradt előny a BVSC-nél, két kihasznált létszámfölényes helyzet a túloldalon, és ez - kiegészülve két akciógóllal - biztos görög előnyt jelentett.

A magyarok szempontjából a harmadik játékrész sem alakult jobban, 20 másodperccel a dudaszó előtt még 8-5 volt az Olimpiakosznak. Petik negyedik találata azonban visszaadta a reményt. Az utolsó hét percben egy hazai és egy vendéggól után már csak két perc volt hátra, és még mindig a pireusziak álltak jobban (9-7). Varjas belőtt négyméterese, két kivédekezett emberhátrány, majd Märcz gólja azonban azt jelentette, hogy a feszült hangulatú, változatos mérkőzésen a BVSC megőrizte veretlenségét.

Az elődöntőbe jutásról minden bizonnyal a címvédő Splitska Banka Split elleni eredmények döntenek majd, és e tekintetben a magyarok - a horvátországi döntetlen révén - kedvezően állnak.

LEN Kupa elődöntő, visszavágó:
Vasas-Plaket - Conad Pescara (olasz) 5-5 (1-2, 2-1, 2-1, 0-1)
Komjádi uszoda, 200 néző, V: Petrovic (jugoszláv), Afanaszjev (orosz)
gólszerzők: Lehmann 2, Katonás, Nitsovics, Martinovics 1-1, illetve E. Mammarella, Calcaterra 2-2, Bovo 1

A tisztes búcsú csak részben sikerült, mivel a nem túl érdekfeszítő mérkőzés utolsó gólját a vendégek szerezték, így a minimális mértékű revans sem valósult meg. A két csapat közti különbség egyébként egyetlen pillanatig sem nőtt egy gól fölé. Az mindenesetre a Vasas javára szólt, hogy míg a Pescara kizárólag emberelőnyből talált be, addig a hazaiak három akciógólt is lőttek.

A kiesés azt jelenti, hogy idén nem lesz magyar együttes a harmadik számú európai sorozat fináléjában, holott a LEN Kupa régebben sok dicsőséget hozott, legutóbb például az ÚTE-Taxi 2000 győzött.

KEK-elődöntő, visszavágó:
RN Florentia (olasz) - Honvéd-Domino 6-4 (0-0, 1-0, 3-2, 2-2)
Firenze, 2 500 néző
góldobók: Fodor 3, Sottani 2, Binchi 1, illetve Ofner 2, Sugár, Varga Zs. 1-1
a döntőbe jutott: a Florentia, 10-8-as összesítéssel

Idegesen kezdtek a csapatok, az első hét perc során nem is esett gól. A folytatásban az olasz együttesben légióskodó Fodor Rajmund előnyből betalált, a Honvéd viszont továbbra sem lelte a hatékony firenzei védőmunka ellenszerét, így ebben a negyedben sem tudott gólt szerezni. A harmadik játékrész elején Sottani és Fodor révén már 3-0-ra vezetett a Florentia, míg az első magyar gólt Ofner Dániel csak a 18. percben dobta. Később a másik oldalon Fodor harmadszor is eredményes volt. Ezután már felváltva estek a találatok, de a Honvédnak pillanatnyi esélye sem volt hátránya ledolgozására.

(MTI)