Vágólapra másolva!

A GYSEV és a PVSK is elbúcsúzott az Euroligától<br/>

A GYSEV-Ringa nőikosárlabda-csapata az Euroliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén súlyos vereséget szenvedett Csehországban a Gambrinus Brnótól, így összesítésben 2-1-re alulmaradt, és nem került be a négyes döntőbe. Ugyanígy járt a MiZo-Pécsi VSK is, amely tizenegy pontos vereséget szenvedett a francia Bourges otthonában.

BK Gambrinus Brno (cseh) - GYSEV-Ringa 76-43 (38-21)
Brno, 2000 néző
pontszerzők: Bogojevics 20, Vodickova 14, Machova 12/6, Viteckova 9/3, Sztyepanova 8, Vecserova 7, Hamzova 6, illetve Vilipic, Mandic 9-9, Hollósy, Poto 5/3-5/3, Eördögh 5, Dénes, Radnóti 4-4, Donkó 2

Az első öt percet követően egyetlen pillanatig sem volt kétséges, hogy ezen a délutánon a cseh bajnok felülmúlja magyar riválisát. A soproni kulcsemberek egytől egyik csődöt mondtak, így a csapatnak a nagy különbségű vereséget sem sikerült elkerülnie.

Saeed Armaghani: - Az elején dőlt el a mérkőzés, amikor nem tudtuk feltartóztatni a hazaiakat. A Brno több éve vár arra, hogy eljusson Európa legjobb négy csapata közé, reméljük ez egyszer nekünk is sikerülni fog.

CJM Bourges (francia) - MiZo-Pécsi VSK 52-41 (19-21)
Bourges, 3000 néző
Bourges: Sauret 17, Souvré 5, Melain 10, Moussard 7, Kotocova 2, csere: Korstine 5, Trice 6
Pécs: Ujvári 4, Darida, Csák 6, Tuvics 4, Vilutyte 17, csere: Zsolnay 4, Iványi 4, Keller 2, Anitics, Zsakula

Mindkét gárda kemény védekezéssel kezdett, így aztán kevés kosár esett az első félidőben. A 9. percben 10-6-ra vezetett a Pécs, Tuvics védekezésben, Vilutyte pedig támadásban jeleskedett ebben a szakaszban. A szoros első félidő után nyolc perc alatt eldőlt a döntőbe jutás, mert a hazaiak 18 pontot szereztek, míg a PVSK mindössze kettőt.

Rátgéber László, a MiZo-Pécsi VSK vezetőedzője: - A nagy lehetőséget a továbbjutásra Pécsett szalasztottuk el, valamint itt a második félidő elején.

Olivier Hirsch, a Bourges vezetőedzője: - Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz, de a második félidő elején, nagyon jól játszottunk, s ez döntött.

további eredmények:
Dinamo Moszkva (orosz) - Como (olasz) 66-61 (32-32)
továbbjutott: a Dinamo Moszkva, 2-1-es összesítéssel
Ruzomberok (szlovák) - Valenciennes (francia) 78-49 (44-25)
továbbjutott: a Ruzomberok, 2-1-es összesítéssel

A rózsahegyi négyesdöntőben április 4-én Bourges - Dinamo Moszkva, illetve Ruzomberok - Brno elődöntőket rendeznek, majd április 6-án kerül sor a helyosztókra.

(MTI)

Korábban:

Hazai pályán vereséget szenvedett a MiZo-Pécsi VSK nőikosárlabda csapata a francia Bourgestől, a GYSEV-Ringa viszont legyőzte a cseh Brnót. Az Euroliga négyes döntőjébe jutásról mindkét csapat esetében 3. mérkőzés dönt, március 9-én. Euroliga-eredményekA kosárlabda Euroligában a férfiaknál a nyolcad-, a nőknél a negyeddöntők első mérkőzéseit játszották. Az utóbbi meccseken a MiZo-Pécs és a GYSEV-Ringa ellen a Brno szerzett előnyt. GYSEV-vereség BrnóbanA nőikosárlabda Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén 15 pontos vereséget szenvedett a GYSEV-Ringa Brnóban. A két nyert mérkőzésig tartó párharc folytatására csütörtökön kerül sor Sopronban.