Vágólapra másolva!

Dávid Kornél visszatért az Albacomphoz<br/>

Az NBA-ből hazatérő Dávid Kornél a magyar bajnoki idény végéig a székesfehérvári Albacomp-UPC csapatában szerepel majd. A játékos menedzsere, Milkovics Károly szerint ez "jobb a semminél".

Fotó: Reuters

Dávid ellenfelei egy darabig nem Campbell
(balra) és társai lesznek
Albacompnál

- Érdemleges ajánlatot nem kaptunk az idei szezonra, de több NBA-s csapat komolyan érdeklődik Kornél iránt, a következő idényben szeretnék leszerződtetni - mondta. Azt már mi tesszük hozzá, hogy sok esély nem is volt arra, hogy a tengerentúlon maradjon, hiszen jóval túl az alapszakasz felén már nem vásárolnak a rájátszást feltehetően kihagyó gárdák, a jobbak pedig gyakorlatilag kész csapattal rendelkeznek. Ilyenkor maximum egy, Dávid posztján játszó játékos sérülésében lehet reménykedni, de február 24-étől ez is a múlté - akkor ért véget ugyanis az átigazolási időszak.

- Az Euroligában sem lehet már külföldi játékost szerződtetni, és annak, hogy Kornél egy "alacsonyabb osztályú" együttesben szerepeljen, semmi értelme - jelentette ki Milkovics. - Különben is, Kornél albacompos szerződésében benne foglaltatik, hogy ha nem szerepel az NBA-ben, akkor náluk kell játszania, így nem is tehetett mást, teljesítette a kötelezettségét. Nyáron azonban teljes mértékben free agentté (a játékjogával önmaga rendelkező kosarassá) válik. A fő célunk az, hogy Kornél visszakerüljön az NBA-be.

Milkovics megerősítette, hogy Dávidot jelentős anyagi veszteség éri a hazatéréssel (Amerikában meccspénzt fizetnek a játékosoknak, azaz a szerződésében foglalt összeget 82 részre osztják, és annyit fizetnek ki belőle, amennyit játszott - Dávid 32 mérkőzésen lépett pályára), de hozzátette: ez most egyáltalán nem számít.

- A lényeg az, hogy edzésben maradjon, és a magyar élvonalban való szereplés is jobb a semminél. Két és fél hónap hazai játék után ismét amerikai edzőtáborba utazik, és mindent elkövetünk, hogy szeptemberre ismét NBA-kompatibilis kondícióba kerüljön.

[mécs]

Ajánló:

Dávid aktája az NBA.com-on

Korábban:

Az NBA egyetlen magyar játékosát ma szabadlistára helyezték a Cleveland vezetői. A liga magyar idő szerint 18 órakor teszi ezt nyilvánossá a többi egyesület számára, és Dávid Kornél, ügynökével, Milkovics Károllyal néhány napig várja más csapatok jelentkezését. Ha nem akad megfelelő kérő, Dávid Európába teszi át székhelyét.