Vágólapra másolva!

Női Euroliga: a Pécs és GYSEV sorsa is a harmadik meccsen dől el<br/>

Hazai pályán vereséget szenvedett a MiZo-Pécsi VSK nőikosárlabda csapata a francia Bourgestől, a GYSEV-Ringa viszont legyőzte a cseh Brnót. Az Euroliga négyes döntőjébe jutásról mindkét csapat esetében 3. mérkőzés dönt, március 9-én.

Nőikosárlabda Euroliga negyeddöntő, 2. mérkőzések:
MiZo-Pécsi VSK - Bourges (francia) 44-49 (28-23)
Pécs, 6000 néző
legjobb dobók: Vilutyte 13, Csák 12, Iványi 8, Ujvári 6, Tuvics 3, Anitics 2, illetve Melain 10, Trice és Sauret 9-9, Korstine 7, Congreaves 7, Mioussard 6, Souvert 1

Pécsi szempontból jól indult a mérkőzés a 7. percben 8 ponttal vezetett a magyar csapat. Az első játékrész közepén 3 pontra feljött a Bourges, de Vilutyte hárompontosa megnyugtatóvá tette a pécsi előnyt. A hatezer néző óriási kosárfesztivált látott (18. perc: 28-17), a félidő végére viszont újra szorosabbá tették a mérkőzést a franciák.

A második félidő felénél még egy ponttal vezetett a Pécs, de az ekkor következő négy percben nem tudtak kosarat dobni a hazaiak. A vendégek viszont sorozatban betaláltak és megfordították az állást. A végén mindent megpróbált a Pécs, de csak a különbséget tudta csökkenteni.

Rátgéber László, a Pécs vezetőedzője: - Mindent megpróbáltunk, de a franciák bebizonyították, hogy nagyon jó csapatuk van. Cserejátékosaink nem tudtak felnőni a feladathoz.

GYSEV-Ringa - BK Gambrinus Brno (cseh) 74-67 (43-33)
Sopron, 2500 néző
legjobb dobók: Mandic 22/6, Vilitic 19, Poto 11/3, Eördögh 9, Hollósi 6, Dénes 5/3, Radnóti 2, illetve Bogojevic 19, Machova 11/6, Vecserova 9, Sztyepanova 8, Vudicskova és Hamzova 7-7, Viteckova 6

A keddi csehországi hazai győzelmet követően a versenyben maradásért lépett pályára Sopronban a GYSEV-Ringa. A csapat már az első félidőben kimagaslót nyújtott, mind támadásban, mind védekezésben. Különösen a két jugoszláv légiós Mandic és Vilitic bizonyult tarthatatlannak a cseh védők számára. A másik oldalon a félelmetes brnói centerek sem érvényesültek soproni őrzőik között, így 10 pontos előnyre tett szert félidőig a GYSEV.

A folytatásban sem változott a mérkőzés képe. A hazaiak rendkívül taktikusan, szervezetten kosárlabdáztak, 6 pontnál egyszer sem került közelebb hozzájuk a Brno.

A 74-67-es győzelem azt jelenti, hogy március 9-én dől el a négyes döntőbejutás sorsa. A soproniaknak Brnóban kellene győzniük ahhoz, hogy a sportág történetében először a Final Fourba kerüljön magyar csapat.

Said Armaghani, a soproniak vezetőedzője: - Közönségünk és csapatunk egyaránt fantasztikus volt, sokkal jobban meg tudtuk szervezni védekezésünket, mint legutóbb. Úgy érzem, nyílt a továbbjutás kérdése.

(MTI)

Ajánló:

Az EuroBasket magyar vonatkozású oldalai