Vágólapra másolva!

A második meccs után is nyeretlen a Fradi<br/>

A Dunaferr SE nyerte a négy győzelemig tartó jégkorong bajnoki döntő 2. mérkőzését a Ferencváros-Whirlpool ellen kedden Székesfehérváron. Összesítésben a Dunaferr 2-0-ra vezet.

döntő, 2. mérkőzés:
FTC-Whirlpool - Dunaferr SE 2-3 (0-2, 1-1, 1-0)
Székesfehérvár, 1200 néző
gólütők: Antal (29.), Sztarkovszkij (45.), illetve Griger (9., 38.), Kővágó (16.)

Az első harmadban a Dunaferr sorra vezette támadásokat, a 9. percben Veszelovszki Grigerhez passzolt, aki a szélen elkorcsolyázva lőtte a korongot Bán Károly kapujába (0-1). Hét perc múlva Kővágó volt a főszereplő, aki tökéletes passzt kapott ismét Veszelovszkitól és már csak a kapuba kellett emelnie a pakkot (0-2). Három perccel az első harmad vége előtt a ferencvárosi Salamon ütőjével fejbe vágta Kővágót, ezért végleg kiállították.

A második játékrészre felpörgött az FTC, a Dunaferr pedig kapkodott, ráadásul többször is emberhátrányba került. A 29. percben a dunaújvárosi hálóőrről, Berényiről kipattant a korong, melyet egy szép csel után Antal ütött be a kapuba (1-2). Néhány perc múlva Sztarkovszkij egyenlíthetett volna, de ziccert rontott. A másik oldalon Griger szép cselsorozat után növelte a Dubaferr előnyét (1-3).

A harmadik 20 perc FTC-fölénnyel kezdődött, egymást követték a zöld-fehér támadások. Öt perc elteltével Oreskin lövése kipattant a belső kapufáról, Sztarkovszkij pedig vetődés közben a hálóba pöccintette a korongot (2-3).

A Dunaújváros mestere, Robert Spisak röviddel ezután időt kért, és némileg átalakította csapatát, az utolsó harmad második felétől már csak két dunaújvárosi sor vette fel a küzdelmet a zöld-fehérekkel, akik folyamatosan bombázták Berényi kapuját. Az FTC emberelőnyből sem tudott gólt szerezni és az sem segített rajta, hogy Bán kapus fél perccel a befejezés előtt lekorcsolyázott a jégről, így hat mezőnyjátékos támadhatott.

A finálé következő mérkőzését csütörtökön 17.30 órakor Dunaújvárosban rendezik.

(MTI)

Ajánló:

A Magyar Jégkorong Szövetség honlapja