Vágólapra másolva!

Vízilabda-kupahétvége: három meccs négy magyar csapattal<br/>

Szombaton és vasárnap négy magyar vízilabdacsapat folytatja az európai kupaküzdelmeket a legjobb nyolc között.

A Bajnokok Ligájában a BVSC-Brendon a francia Olympic Nice ellen idegenben kezd a Kék csoportban (szombat, 20 óra), a KEK negyeddöntőjében a Honvéd-Domino a Komjádi uszodában fogadja a horvát Dubrovnikot (vasárnap 15.15, MTV2), a LEN Kupában pedig az UVMK-Bau System Eger a Vasas-Plakettel csap össze a Szőnyi úton.

A vasutasok hosszú idegenbeli menetelésüket - az első négy találkozóból hármat külföldön játszanak - Nizzában kezdik meg a kvartett leggyengébbnek tartott együttese ellen (a másik két gárda a horvát Splitska Banka Split és a görög Olimpiakosz Pireusz).

- Úgy megyünk Franciaországba, hogy győzzünk, de nem lesz könnyű - fogalmazott Gerendás György vezetőedző. - Ellenfelünk kedvezőbb helyzetben van, mint mi, mert náluk január eleje óta zajlik a bajnokság, itthon viszont holt idény van.

A Honvéd-Domino mestere, Kovács István Horvátországban légióskodó egykori játékosaitól kapott információkat a Dubrovnikról:

- Legyőzhetők. Ha jól játszunk, mi jutunk tovább, sőt, akár odakint is nyerhetünk. Annyit tudok, hogy nagyon kiszámíthatatlan együttes, jelenleg ötödik a horvát bajnokságban. Nálunk végre bevethető Tóth Imre, aki két könyökműtéte miatt az egész őszi idényt kihagyta.

A harmadik számú kupában a két állva maradt magyar klubot egymáshoz sorsolták. Vári Attila, a Vasas Európa-bajnoka nem tart az egriektől, akik nagy meglepetésre jutottak el idáig.

- Nagyon készülünk, és bár ősszel a bajnokin itthon nem remekeltünk ellenük, tovább akarunk jutni.

Gyulavári Zoltán, a pályaválasztói jogot kényszerűségből feladó egriek trénere szerint nem sok körülmény szól mellettük, de vesztenivalójuk se nekik van.

(MTI)

Ajánló:

A vízilabda-szövetség honlapja