Vágólapra másolva!

Tét nélküli vb-selejtező<br/>

Tét nélküli presztízscsatát ígér szombaton 18.30 órakor Traunban az osztrák-magyar férfikézilabda világbajnoki selejtező.

Hajdu János csapata már az utolsó csoportmérkőzés eredményétől függetlenül továbbjutott a júniusi rájátszásba és a szövetségi kapitány ugyanarra a 13 játékosra számít, amelyik szerdán Tiszaújvárosban könnyedén győzött 25-17-re Ausztria ellen.

- Fárasztó buszozáson vagyunk túl, nagy volt a torlódás az autópályán a hóesés miatt, de biztos, hogy a találkozón már semmi gond nem lesz - mondta Hajdu János péntek este. - Remélem a csoport zárómérkőzésén mindenki felszabadultan, könnyedén játszik majd és győzelemmel fejezzük be a sorozatot.

A találkozó házigazdái ünnepségre készülnek, mert a magyarok ellen búcsúzik kapusuk, Ewald Humenberger. Ajándékba egy díszes tálcát kap, amelybe bevésik annak a 240 meccsnek az eredményét, amelyeken ő őrizte az osztrák válogatott kapuját.

A keret:

kapusok: Szathmári, Perger
mezőnyjátékosok: Kertész, Bendó, Kotormán, Mocsai, Rosta, Mezei, Gál, Kuzmicsov, Éles, Décsi, Pásztor

Az 1. csoport állása:

1. Magyarország 8 pont/5 mérkőzés
2. Ausztria 5/5
3. Bulgária 5/6
4. Litvánia 4/6

Pénteken Horvátországban megkezdődött a férfi kézilabda Európa-bajnokság. Magyar szempontból azért érdekes a kontinensbajnokság mert a válogatott innen kap ellenfelet a 2001-es franciaországi világbajnokság rájátszására.

A csoport:
Franciaország-Norvégia 24-21 (14-12)
Németország-Ukrajna 24-24 (14-11)

B csoport:
Svédország-Izland 31-23 (18-10)

(MTI)