Vágólapra másolva!

Továbbjutott a férfikézilabda-válogatott<br/>

A magyar férfikézilabda-válogatott továbbjutott csoportjából a 2001-es világbajnoki selejtező során, miután szerdán Tiszaújvárosban legyőzte Ausztriát. Hajdu János szövetségi kapitány csapata júniusban playoff-mérkőzést vív a vb-re jutásért.

Magyarország-Ausztria 25-17 (11-7)
Tiszaújváros, 1600 néző, vezette: Bord, Buy (franciák)
Magyarország: Szathmári - Kertész 2, Kotormán 2, Rosta 3, Gál 1, Décsi 1, Pásztor 4/1, csere: Éles 9/3, Kuzmicsov 3
Ausztria: Binder - Szlezak 1, Kopeinigg, Ditter 4, Günther 3, Szilagyi 5/1, Varga 2, csere: Huemer (kapus), Folser, Graf 1, Beilschmied 1
hétméteresek: 6/4 illetve 3/1
kiállítások: 4, illetve 6 perc

Hatalmas érdeklődés előzte meg a találkozót, az 1600 férőhelyes csarnok már a kezdés előtt egy órával zsúfolásig megtelt, de ez nem csoda: előzetesen több, mint 5000 jegyigénylés érkezett a tiszaújvárosi rendezőkhöz.

Az elején mindkét csapat vérszegény támadójátékot produkált, 2-1 után Éles törte meg a közel ötperces gólcsendet, igaz, utána büntetőt hibázott. A két kapus, Szathmári és Binder brillírozott, sok lövés akadt fenn rajtuk. A félidő derekán 5-2-re vezetett a házigazda, a különbség a 26. percig megmaradt a küzdő felek között. Ekkor nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a magyarok és pillanatok alatt 11-6-ra elhúztak.

A második játékrész 4-1-es hazai "részeredménnyel" kezdődött, utána felváltva estek a gólok. A 45. perctől viszont az osztrákok az igen agresszívan védekező magyar fal ellen szinte semmire sem mentek, ha mégis sikerült áttörniük a sáncot, akkor Szathmári védett. A lendületbe jött Hajdu-gárda az 56. percben már 10 góllal vezetett (24-14). A vendégek a hajrában emberelőnyből valamelyest csökkenteni tudták a különbséget.

Hajdu János, a magyar csapat szövetségi kapitánya: - Remek védekezéssel és kitűnő kapusteljesítménnyel sikerült legyőzni a lelkesen játszó osztrákokat. Nagyon boldog vagyok, hogy továbbjutottunk a csoportból. Folytatom a megkezdett munkát, a rutinos játékosok mellé megpróbálom beépíteni a csapatba azokat a fiatalokat, akik a későbbiek során meghatározó emberek lehetnek.

(MTI)