Vágólapra másolva!

A bolgárokkal mostohán bántak Ausztriában<br/>

A Bolgár Kézilabda Szövetség panaszt emelt a nemzetközi szövetségnél (IHF) a férfiválogatottat Ausztriában ért kellemetlenségek miatt.

A csapat vezetői azt kifogásolták, hogy a vb-selejtezők során Wörglben rendezett mérkőzés előtt három órával el kellett hagyniuk szállodai szobáikat, mivel oda német turistákat vártak. "Nagyon meglepett minket a szokatlan bánásmód" - áll a bolgár szövetség levelében.

Az európai szövetség (EHF) közbenjárására annyi változott a helyzet, hogy a játékosok rendelkezésére bocsátottak négy szobát, amelyekben a csarnokba indulásig tartózkodhattak. A gépkocsivezetők eközben a buszban pihentek.

- A játékosok pszichikai nyomás alatt voltak, amiért az osztrák szövetség felelős - fogalmazott Rossen Dobrev, a vendégek csapatvezetője.

A magyar érdekeltségű csoportban lejátszott mérkőzést az osztrákok nyerték 38-23-ra. A bolgár szövetség most azt kéri: az okozott erkölcsi és anyagi károkért büntessék meg a szervezőket.

(MTI)

Korábban:

A magyar férfikézilabda-válogatott másodszor is legyőzte Litvániát világbajnoki selejtezőn. Amennyiben Hajdu János szövetségi kapitány csapata szerdán Tiszaújvárosban nyer Ausztria ellen, akkor továbbjut csoportjából és play-off mérkőzést játszhat a 2001-es franciaországi vb-re való kijutásért.