Vágólapra másolva!

FTC-Győr nőikézilabda rangadó a Népligetben<br/>

Rangadót játszanak a női kézilabda NB I-ben: pénteken 18 órától a Népligetben a 7 forduló után százszázalékos éllovas Herz-FTC fogadja a két ponttal lemaradva 2. helyen álló Győri Graboplast ETO KC-t.

Az aranyérem sorsát nagymértékben befolyásoló mérkőzés előtt a fővárosiaknak lehet több okuk a bizakodásra. Németh András vezetőedző elmondta: a téli felkészülés jól sikerült, gondot legfeljebb az okoz, hogy a norvég-dán közös rendezésű világbajnokságon sziporkázó Lőwy Dóra kisebb megfázással bajlódott az utóbbi napokban.

- Nem lehet más célunk, csak a győzelem - fogalmazott Németh. - Szeretnénk folytatni jó sorozatunkat. Lőwy játszhat, viszont a lázas Bárdos Mónika még nem. Korábbi sérültjeink, az éppen Győrből igazolt Nadina Dumitru, valamint a két kapus, Bartek Piroska és Julia Cioculeasa továbbra sem állhatnak a csapat rendelkezésére.

Vanyus Attila, a győriek szakosztályvezetője inkább panaszkodott: - Prok Beatrix és Kindl Gabriella súlyos sérülése miatt nincs vérbeli jobbkezes átlövőnk. Kívülük több meghatározó játékosunk az influenza miatt hagyott ki edzéseket.

Vanyus elmondta még: ha az FTC pénteken győzni tud csapata ellen, akkor nagy valószínűséggel megnyeri a bajnokságot is. A győri vezető ezt a véleményét azzal támasztotta alá, hogy a címvédő Dunaferr már kétszer (a Győr és az FTC), míg csapata a Cornexi-Alcoa ellen botlott.

- Ha most nyer a Fradi, akkor négypontos előnye lesz, vagyis - ha hozza a kötelező sikereket az úgymond kiscsapatok ellen - a győri és a Dunaferr elleni hazai mérkőzésén kis különbséggel akár ki is kaphat - vélekedik Vanyus Attila.

A bajnokság élcsoportja a 7. forduló után: 1. Herz-FTC 14 pont (265-150), 2. Győri Graboplast ETO KC 12 (199-158), 3. Dunaferr SE 10 (224-174)

(MTI)