Vágólapra másolva!

A héten folytatódnak a kosárlabda európai kupák - hat magyar csapat is pályára lép





Szerdán hazai közönség előtt lép pályára (18.00) az Euroliga A csoportjának 12. fordulójában a magyar női bajnokcsapat, a PVSK-MiZo. A német Wuppertal lesz az ellenfél, amely második a csoportban, de az elmúlt fordulóban otthonában kapott ki a jugoszláv Hemofarm Vrsactól.

A Ronchetti-kupában a nyolc közé kerülés a tét a szerdai játéknapon. Az FTC-Diego már a negyeddöntőben érezheti magát, hiszen 27 pontos előnnyel (91-64) kezdi a visszavágót a BSE-ESMA városmajori csarnokában (18.30). A továbbjutó a következő fordulóban a Bordeaux (francia) - Donyeck (ukrán) párharc győztesével találkozik.

A címvédő GYSEV-Ringa is kedvező pozícióból, 16 pontos (69-53) vezetéssel kezdheti a visszavágót a franciaországi Mondeville-ben (20.00). A soproniak továbbjutásuk esetén a Zaporozsje (ukrán) - Las Palmas (spanyol) győztesével játszhatnak a következőkben.

A másik soproni csapatnak elkel majd a hazai közönség biztatása (18.00), hiszen a Postás-Omega Tabak együttese az olasz Energi Priolótól idegenben 89-76-ra kikapott. A Postás továbbjutása esetén a nyolc között a Delta Kosice (szlovák) - Klosterneuburg (osztrák) összecsapás győztesével játszhatna.

MTI