Vágólapra másolva!

Magyarok egymás ellen a Ronchetti-kupában



A hét közben újabb megméretés vár a kosárlabda európai kupákban még érdekelt magyar csapatokra. A női Ronchetti-kupa legjobb nyolc csapata között biztos, hogy lesz magyar is, a nyolcaddöntőben ugyanis az FTC - BSE találkozóra kerül sor.

A női Ronchetti-kupa legjobb nyolc csapata között biztos, hogy lesz magyar is, a nyolcaddöntőben ugyanis az FTC-Diego - BSE-ESMA találkozóra kerül sor. Szerdán az első összecsapást (18 órakor) a ferencvárosiak otthonában rendezik meg. Szintén hazai környezetben játszik a címvédő GYSEV-Ringa, a soproniak ugyancsak szerdán (18 órakor) a francia USOM Mondeville együttesét fogadják. A másik soproni csapat, a Postás-Omega Tabak az olaszországi Priolóban lép pályára a helyi Energy ellen. A Ronchetti-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóit január 20-án bonyolítják le.

Csütörtökön (18 órakor) a legrangosabb sorozat, az Euroliga A csoportjának 11. fordulójában a magyar női bajnokcsapat, a PVSK-MiZo a görög fővárosban a Panathinaikosz ellen veszi fel a küzdelmet. A pécsieknek sikerük esetén még maradna némi esélyük a továbbjutást jelentő első hely megszerzésére. A győzelem azért is fontos, mert ezáltal a gárda bizonyosan az első hatba kerülne, ami azt jelentené, hogy az idei magyar bajnok a következő idényben is az Euroligában játszhat.

MTI