Vágólapra másolva!

Witherspoon az amerikai válogatott ellen is bizonyíthat



Megérkezett Amerikábó- a Ferencváros női kosárlabdacsapatának régi-új idegenlégiósa, Sophie Witherspoon (30). Az amerikai lány három éve már játszott a népligetieknél, akkor kupagyőzelemhez segítette a zöld-fehéreket.

Witherspoon: Halványan dereng valami. Kanadai csapattársam, Karla Karch nagyon jól játszott, nagy felhajtás volt azon a meccsen, döntő lehetett.

- Igen, Magyar Kupa-döntő volt, amelyet kétszeri hosszabbítás után nyertek meg. Térjünk vissza a közelmúltra. Tavaly nyáron a WNBA-ben kitűnően játszott a New York Liberty együttesében. Mit csinált azóta?

Witherspoon: Dolgoztam egy biztosítási cégnél, a sportolók biztosításával foglalkoztam. Kicsit készültem a jövőmre, elvégre az ember nem lehet élete végéig profi játékos.

- Nem is volt ajánlata?

Witherspoon: Volt három is. Megkerestek Törökországból, Olaszországból és Izraelből. A WNBA rövid, de meglehetősen sűrű nyári szezonja után azonban mind fizikailag, mind lelkileg nagyon kimerültem, egy kis pihenésre vágytam.

- A Fradi-szurkolók is kérdezhetnék: nem nyúlt ez túl hosszúra?

Witherspoon: Egy ideje azért elkezdtem magamtól edzeni, úgyhogy szerintem nem kell sok idő hozzá, hogy fizikailag utolérjem magam. Szeretném, ha régi-új csapatom minél jobban szerepelne.

- Azt tudja, hogy nemsokára az amerikai válogatott ellen is bizonyíthat?

Witherspoon: Nem lepett meg. Vasárnap egy áruházban ugyanis találkoztam az amerikai női válogatott edzőjével. Beszélgettünk egy keveset, mondta, hogy európai körútra készülnek. Február elején Magyarországon játszanak néhány meccset, említette, hogy az egyiket a Ferencváros ellen. Ezen kicsit meglepődtem, de nekem is sikerült meghökkentenem őt, amikor közöltem vele: akkor hamarosan találkozunk, pár napon belül ahhoz a csapathoz igazolok.

Botár László