Vágólapra másolva!

A Dunaferr továbbjuthat



Fantasztikusan jó a Dunaferr nőikézilabda csapata, de a Hypo Niederösterreich-hel közös csoportból nem könnyű a továbbjutás. A világ legjobbjai közé jelölt Siti Beátával azonban ez sikerülhet.

Bár az ellenfél szerényebb képességű, a magyar szakvezető nem becsüli le a görögöket.

"Fontos mérkőzés előtt állunk, amelyen győznünk kell, mert csakígy érhetjük el célunkat, a továbbjutást" - nyilatkozta csütörtökön Zsiga Gyula. - Fontos a két pont megszerzése, éppen ezért nem szabad azzal foglalkoznunk: mi lett volna, ha itthon nyerünk a Hypo ellen. Bár lesz még alkalmunk, hogy visszavágjunk az osztrákoknak, sokkal fontosabb, hogy a továbbjutást szem előtt tartva sikerrel térjünk haza Görögországból.

A Hypo Niederösterreich elleni, 3. fordulóbeli egygólos hazai vereségről szólva Zsiga Gyula elmondta: soknak tartja a 27 kapott gólt, ami azt bizonyítja, hogy a védelem és a kapus között nem jött létre az az összhang, ami a siker egyik feltétele.

"Ugyanakkor minden mérkőzés más, és csapatom képes arra, hogy tanuljon a hibákból. Melletünk szól az is, hogy hazai pályán biztosan nyertünk a görögök ellen" - mondta Zsiga Gyula.

A Nemzeti Sportban csütörtökön megjelent hír szerint A nemzetközi szövetség Siti Beát, a Dunaferr SE irányítóját is jelölte "A világ legjobb játékosa" címre. Siti a magyar válogatott egyik vezéregyénisége volt a hollandiai Európa-bajnokságon, főszerepet játszott a Dunaferr EHF-kupa győzelmében és nem utolsó sorban Magyarországon őt választották az év játékosonak. Ezek után nem véletlen, hogy a nemzetközi szövetség is felfigyelt a fiatal játékosra.

"A szavazás végeredményétől függetlenül, óriási megtiszteltetésnek tartom, hogy felkerültem a jelöltek listájára" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Siti Bea. - "Már az is váratlanul ért, hogy az elmúlt esztendő végén az év kézilabdázójának választottak, de a nemzetközi szövetség jelölésére álmomban sem számítottam, hiszen ezzel az általam is nagyra tartott hírességek társaságába kerültem."

Ajánló: