Vágólapra másolva!

Nagy Anikó nem tud örülni a bronzéremnek



Soha ilyen rossz szilvesztere nem volt még Nagy Anikónak (28), a győriek kézilabdásának. A válogatott játékos a két ünnep között porckorongsérvműtéten esett át. Hiába volt kint a magyar válogatottal a hollandiai Európa-bajnokságon, egy mérkôzésen sem léphetett pályára, hiszen már a kontinensviadal elôtti norvégiai edzôtáborozáson megsérült.

Blikk fotó

– Most már tudom, hogy az izmom azért volt görcsben, mert így reagált a fájdalomra – nyilatkozta fájdalmas hangon Nagy Anikó. – Hollandiában már alig voltam magamnál a fájdalomtól, akkor vittek kórházba. Könyörögtem fájdalomcsillapítóért, de csak akkor tudtam 4 órát pihenni, amikor altatót is adtak mellé.

Hazaérkezésük után rögtön bement a gyôri kórházba, ahol tüzetes vizsgálatok után megállapították, hogy porckorongsérve van, ami nyomja a kéz- és lábmozgató idegszálakat. Bent is akarták tartani, de kikönyörögte, hogy legalább a karácsonyt otthon tölthesse, s csak két ünnep között operálják meg.

– Most már napról napra jobban érzem magam, de a kezem sajnos még mindig zsibbad. Gyógytornára járok, ahol alaposan megkínoznak, a letapadt izmokat elektromos árammal próbálják feléleszteni. Az orvosok szerint legalább 4 hónap pihenô vár rám, tehát valószínűleg a tavaszi szezon elúszott.

Bár nem játszott egy percet sem az EB-n, a bronzérmet megkapta, hiszen a csapat tagja volt, bár mint mondja, nem érzi teljesen magáénak.

– Van, de mégsincs. Nem csillog olyan szépen, mintha én is megizzadtam volna érte.

Csontos Róbert