Vágólapra másolva!
A profi nehézsúlyú ökölvívás ukrán sztárja, Vlagyimir Klicsko volt edzőpartnerével, a német-olasz Francesco Pianetával vív világbajnoki címmérkőzést május 4-én a németországi Mannheimben.

Az ifjabbik Klicsko fivér soron következő hivatalos ringprogramját menedzsmentje jelentette be kedden, hozzátéve, hogy az összecsapáson a 36 éves világbajnok címvédőként negyedszer teszi kockára a négy nagy világszervezetnél (WBA, IBF, WBO, IBO) őrzött öveit (bátyja, Vitalij a WBC szervezetnél ül a nehézsúly trónján).

Forrás: AFP/Patrik Stollarz
Vlagyimir Klicsko kockára teszi vb-öveit AFP/Patrik Stollarz


Címeit az a 28 esztendős, 193 centis Pianeta próbálja elorozni, aki tavaly még edzőtársként segítette az ukrán bokszoló felkészülését. A kihívó mérlege nem rossz, hiszen még nincs veresége a hivatásosok táborában, eddigi 29 meccséből 28-at megnyert, egyet pedig döntetlennel zárt.

A 198 centi magas Klicsko ugyanakkor háromszor kapott ki eddig, és 59 nyertes mérkőzést számlál. Pianeta mindenesetre kiütést ígér, mondván, éppen mert edzőpartnere volt a világbajnoknak, ismeri tökéletesen Vlagyimir Klicsko gyengéit is, és ezért bízik KO-győzelmében.