Vágólapra másolva!
Vitalij Klicsko megvédte a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét: a Los Angelesben vívott csatában Chris Arreola a tizedik menetig bírta az iramot az ukrán címvédő ellen.

Az összecsapás során az ukrán világbajnok mindvégig uralta a ringet. Ellenfele, Chris Arreola nyomult előre, megpróbált az ukrán óriás közelébe férkőzni, de minden próbálkozását Klicsko kemény és pontos ütésekkel hárította. A tizedik menet után az edző nem engedte tovább harcolni Arreolát, így a meccs technikai KO-val ért véget.

A küzdelem után Arreola könnybe lábadt szemekkel kért bocsánatot a hazai közönségtől, és elismerte tehetetlenségét Klicskóval szemben. "Egyszerűen nem tudtam őt elérni. Bármit is tettem, ellentámadott" - mondta Arreola.

A Staples Centerben megrendezett ringcsata előtt általános volt a vélemény, hogy a mexikói gyökerű, de már Los Angelesben született Arreola nem tudja letaszítani a királykategória trónjáról az ukrán óriást, aki részben szintén "hazai" környezetben lépett a kötelek közé, mivel családjával évek óta ebben a városban él. A 38 éves Klicskónak ráadásul a "helyismerete" is nagyobb volt, hiszen a mostani volt a harmadik fellépése a Staples Centerben.

A 201 centi magas világbajnok 40. profi meccsét nyerte meg, s két vereség mellett a további 38 mérkőzésből 37-et kiütéssel nyert. A 28 éves, 193 centire nőtt Arreola 28-szor lépett szorítóba a hivatásosok között, és most kapott ki először.