Vágólapra másolva!
Hosszas tárgyalások után eldőlt, hogy 2007 május 5-én összecsap egymással a jelenkor legnagyobb profi ökölvívói között számon tartott Oscar De La Hoya és Floyd Mayweather Jr.

A két amerikai szupersztár hivatalosan De La Hoya Boksz Világtanácsnál (WBC) birtokolt nagyváltósúlyú világbajnoki övéért lép kötelek közé. A meccs érdekében Mayweather, akit szakértők súlycsoportoktól függetlenül a világ legjobbjának tartanak, egy kategóriával feljebb lép.

"Nem fogunk részleteket elárulni az egyezségről. Legyen elég annyi, hogy korrekt megállapodás született, s ha minden úgy alakul, ahogy tervezzük, mindkét fél számára rekordbevételt hoz majd a csata" - mondta Richard Schaefer, a De La Hoya által alapított Golden Boy Promotions ügyvezetője.

A Las Vegasban vagy Los Angelesben sorra kerülő mérkőzés külön érdekessége, hogy mindkét sportoló korábban úgy nyilatkozott: csak egyetlen mérkőzés van hátra karrierjéből, így talán utoljára láthatják őket a rajongók "élesben".

Az összecsapás esélyese egyértelműen a veretlen Mayweather, aki másfél hete könnyedén győzte le az argentin Carlos Manuel Baldomirt, és szerezte meg 37. profi győzelme mellé a WBC váltósúlyú övét.

Az amatőrként az 1992-es olimpián aranyérmes De La Hoya (38 győzelem, 4 vereség) májusban ült fel a WBC nagyváltósúlyú trónjára a nicaraguai Ricardo Mayorga legyőzésével úgy, hogy másfél év kihagyás után tért vissza a ringbe.