Budapest-rali a rakparton és az Arénában is

Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnapig rendezik meg a Budapest-ralit, az országos bajnokság hatodik viadalát, amely egyúttal 10-szeres szorzójú Európa-bajnoki futam - derült ki a témában tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón. 
Vágólapra másolva!

A viadal pénteken a hagyományos prológgal rajtol, amely nem számít be az összetett eredménybe, s ezt a fővárosban, az újpesti alsórakparton bonyolítják le 17 órától. Szombaton 7 órától Salgótarjánból indulnak a résztvevők, az első - már hagyományos - gyorsasági szakaszt Mátrakeresztes és Mátraszentimre között rendezik meg. A nap folyamán még további nyolc etapra kerül sor, s ezzel az ob véget is ér.

Vasárnap további nyolc gyorsasági szakaszt rendeznek, ezeken azonban már csak az Eb-n résztvevő, valamint a nyílt nemzetközi viadalon induló autók folytatják a száguldást. A verseny különleges szuperspeciális futammal zárul: a Budapest Arénában kialakított pályán mérik össze a tudásukat a pilóták.

A Salgótarján, Eger és Gyöngyös környékén esedékes megméretésre 129 pilóta és navigátora nevezett. A legutóbbi viadalt, a Veszprém-ralit Herczig Norbert (Skoda Octavia WRC) nyerte, az összetett pontversenyben a címvédő Benik Balázs áll az élen.

Az első, az Eb-sorozatba is beszámító Budapest-ralin 1994-ben a néhai Ranga László diadalmaskodott a legendás Lancia Integráléval. A győztesek csúcstartója ifj. Tóth János, aki hét alkalommal - legutóbb tavaly - vitte el a pálmát. Ifj. Tóth az idén anyagi okok miatt nem indult az országos bajnokságon.

A rali ob állása a hatodik futam előtt:
1. Benik Balázs (Ford Focus WRC) 71 pont
2. Aschenbrenner György (Mitsubishi Lancer EVO) 60
3. Turi Tamás (Skoda Octavia WRC) 56
4. Szabó Gergely (Skoda Octavia WRC) 54
5. Herczig Norbert (Skoda Octavia WRC) 42
6. ifj. Angyalfi Károly (Subaru Impreza WRC) 26

A további műsor: szeptember 17-19.: Mecsek-rali, október 22-24.: Tokaj-rali.