Talmácsi a világbajnok csapatában

Vágólapra másolva!
Talmácsi Gábor a világbajnok francia Arnaud Vincent csapatában, az Aprilia egyik gyári istállójának tagjaként áll rajthoz a jövő évi gyorsasági motoros vébén. A két szezonra szóló szerződés értelmében a magyar versenyző 2003-ban még a 125-ös mezőnyben indul, egy évvel később viszont már a 250-es osztályban is kipróbálhatja magát.
Vágólapra másolva!
Talma és az Aprilia


Ez egy hivatalos, gyári Aprilia-csapat, amely 2003-as 125 köbcentis, RS típusú versenygépet biztosít Talmácsi Gábornak, valamint rendelkezésére bocsátja az összes új, gyári fejlesztést is. Az Exalt Cycle Aprilia Racing Team színeiben 2000-ben Roberto Locatelli, 2002-ben Arnaund Vincent is világbajnok lett. A szerződés két évre szól, és lehetőséget ad a második évben a 250 köbcentis kategóriában versenyezni.

Korábban Talmácsival kapcsolatban arról volt szó, hogy ugyancsak gyári Apriliával, de nem a világbajnokéhoz hasonlóval, hanem az SMI színeiben versenyez. Stefano Favaro, a Gábor ügyeit intéző Faster Management részéről az [origo]-nak többek között elmondta, hogy november végén szerződést még nem írtak alá, most viszont igen, de az egyik legjobb gárdával, és Talmácsi január elejétől Olaszországba "költözik" tesztelni, tanulni, készülni a szezonra új kenyéradójával.

Talmácsi Gábor Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27466

"Nagyon örülök, hogy szerződést kötöttem ezzel a csapattal. Azt hiszem, ez életem legnagyobb lehetősége, és mindent meg fogok tenni, hogy viszonozzam a csapat bizalmát. Csak egy pár órája vagyok itt náluk, és ez olyan, mint egy álom, nagyon képzett és humánus emberek, érzem, hogy velük valóban jól fogok együtt dolgozni" - mondta az Exalt Cycle Aprilia Racing Teammel kötött megállapodás szentesítését követő sajtótájékoztatón a 21 éves Talmácsi, aki június óta Hondával versenyzett.

"Azért választottam Gábort, mert olyan pilóta, aki nagyon határozott, és eltökélt szándéka, hogy nyerjen" - nyilatkozta Fiorenzo Caponera csapatfőnök. "Ilyen típusú embert szeretnék, hogy versenyezzen a csapatomban. Azt hiszem, Gábor nagyon tehetséges, és ha képességeit maximálisan ki tudja használni, veszélyes lehet az ellenfelei számára."