Hajrá a dobogóért az Ausztrál ralin

Vágólapra másolva!
A ralivébé idei utolsó előtti futama következik, csütörtöktől vasárnapig a messzi Ausztráliában porol a mezőny. Az elsők ugye már megvannak (Grönholm, Peugeot), de a dobogó többi foka még kiadó. Igaz, a konstruktőrök versenyében biztos a Ford második és a Subaru harmadik helye, egyéniben azonban nagy csata várható az ezüst- és bronzvárományosok között.
Vágólapra másolva!

A Perth-központú híres, közkedvelt és murvás verseny össztávja 1572 km, ebből 389 a gyorsasági. A sprintek száma 24 - a csütörtöki szuperspeciál után pénteken 8 gyors és 136 km, szombaton 11/147, vasárnap 4/106 vár a mezőnyre. Lesz sok rövidke és néhány hosszabb szakasz is, a legkomolyabb a hatodik, 39 km-es.

WRChttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=30278A ralivébé állása/sport/automotor/20021006aralivebe.htmlMezőny/sport/automotor/20020122aralivebe.htmlVersenynaptár/sport/automotor/20020117aralivebe.html

Tavaly Grönholm nyert Burns és Auriol előtt, 2000-ben szintén a finn (immár kétszeres világbajnok) diadalmaskodott az angolt és Rovanperät verve. Ebből is látszik, a Peugeot az abszolút esélyes, no meg azt se feledjük, hogy a franciák már-már F1- és Ferrari-módra oktatják a riválisokat.

A legfontosabb kérdésekre hamar megkapott válaszok (egyéniben Grönholm-dupla, csapatban Peugeot-tripla) birtokában olyasmik miatt izgulhatnak a résztvevők és a ralibarátok, mint:

- Ki lesz a második, Burns vagy McRae? (vagy mások, erre azonban kicsi az esély...)

- Megszerzi-e Burns első sikerét a 206-ossal?

- Begyűjti-e Grönholm idei ötödik futamgyőzelmét?

- Mire megy McRae régi-új navigátorával? Növeli-e "hatalmas" előnyét a futamgyőztesek örökranglistáján?

- Kivágja-e végre a rezet Rovanperä? (és végre megveri márkatársait)

- Révbe ér-e Solberg (első győzelmére ácsingózva...)

- Négyszeres világbajnokhoz méltón képes lesz-e Mäkinen legalább kétszer egymás után dobogón végezni?

- Folytatja-e a Hyundai? (Új-Zélandon remekeltek Loixék)

- Szerez-e pontot a Skoda és a Mitsubishi? (főleg előbbinek nem megy mostanság)