Vágólapra másolva!
A Maláj Nagydíj mai szabadedzése a tegnapinál kedvezőbben alakult Talmácsi Gábor számára, ugyanis a 15. időeredményt futotta, a rajtrácson azonban három helyet hátracsúszott, így a 23. helyről rajtolhat a holnapi futamon.
Vágólapra másolva!

A tegnap elromlott hengert mára kicserélték, ez jelentősen megnövelte a motor teljesítményét. Az időmérő edzésre a szerelők még finomítani akartak a hengeren, és kicseréltek benne egy dugattyút. Mivel a csapat nem szerette volna járatni, melegíteni a motort, az időmérő edzésen ezért egy használt dugattyút tettek a versenygépbe. Az időmérő edzés harmadik körében ez a használt dugattyú felmondta a szolgálatot és megragadt a motor, így Talma bukott. A második motorral a 15. perc környékén tudta folytatni az edzést, majd futóműbeállítás miatt újra a boxba kényszerült. Amikor vissza tudott menni az aszfaltra, gyakorlatilag csak annyi ideje maradt, hogy egy utolsó kört fusson, így a holnapi versenyt a 23. rajtpozícióból kezdheti.

Talmácsi Gábor Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27466

"A 23. hely még nem világvége. Megpróbálok jól startolni, ami reményeim szerint elég lesz ahhoz, hogy pontszerző helyen végezzek. Mivel a ma kipróbált henger az esés következtében tönkrement, így a holnapi versenyen azt fogom használni, amivel Japánban mentem, csak most egy kicsit más gyújtáskarakterisztikával. A mai időmérőn elég nagyot estem, ráadásul pont a fejemre érkeztem, úgyhogy a bukósisakomat ki lehet dobni. A nyakam meghúzódott, ezért fáj egy kicsit, de holnapra remélem minden jóra fordul" - értékelt Talmácsi.