Loeb megszerezte első győzelmét

Vágólapra másolva!
A francia Sébastien Loeb a vb-címvédő angol Richard Burns kései támadását visszaverve megszerezte első győzelmét a WRC-ben vasárnap, a Német ralin. A vb tizedik futamán csak az utolsó szakasz döntött a két francia autó, a Citroën és a Peugeot között.
Vágólapra másolva!

Forrás: Amber PR


Loeb másodszorra megtarthatta győzelmét
Fotó: Amber PR

A futam után a Subaru óvást nyújtott be Loeb kisebb szabálysértése miatt, melyet a szombat esti speciális szakaszon követett el. A francia tehát majdnem úgy járt, mint az idénynyitó Monte-Carlo ralin, ám ezúttal megtarthatta győzelmét.

Loeb így vére-valahára nyert a Xsarával, mögötte szorosan Burns (aki még várhat első 206-os sikerére), majd az angol csapattársa, a finn Grönholm következett. Éppcsak lemaradt a dobogóról a skót Colin McRae (Ford), Grönholm legközelebbi üldözője a bajnokságban - mindkettőjük számára elég eseménytelenre sikeredett az utolsó szakasz, bár az éllovas kétszer is túlszaladt egy-egy kereszteződésben.

A ralivébé állása/sport/automotor/20020825aralivebe.htmlVersenynaptár/sport/automotor/20020117aralivebe.htmlWRChttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=30278

Első szezonbeli pontjait gyűjtötte be az ötödiknek célbaérő (nem gyári) peugeot-s, belga Bruno Thiry, pontot kapott még az észt Markko Märtin (Ford) is, a hetedik helyet hagyva a finn Tommi Mäkinennek (Subaru). Meg kell még említeni a finn Harri Rovanperát, aki Peugeot-ja hátulját zúzta le - amit nevetgélve vett tudomásul -, valamint a német Armin Kremert, aki ízzé-porrá törte Fordját, ami később ráadásul ki is gyulladt.

Négy versennyel a zárás előtt Marcus Grönholm és a Peugeot is szép előnnyel vezet az egyéni- illetve a konstruktőri pontversenyben. A riválisok legközelebb szeptember 22-én, San Remóban, egy szintén aszfaltos rali végén faraghatnak hátrányukból.

A Német rali végeredménye (23 szakasz, élcsoport):
1. Loeb, Elena (francia, Citroen Xsara) 3:47:17.3 óra, 103,9 km/h
2. Burns, Reid (brit, Peugeot 206) + 14.3 mp
3. Grönholm, Räutiainen (finn, Peugeot 206) + 1:19.1 perc
4. C. McRae, Grist (brit, Ford Focus) + 3:45.3 p
5. Thiry, Prevot (belga, Peugeot 206) + 5:18.8 p
6. Märtin, Park (észt, brit, Ford Focus) + 5:33.0 p
7. Mäkinen, Lindström (finn, Subaru Impreza) + 5:39.2 p
8. Sainz, Moya (spanyol, Ford Focus) + 6:17.0 p
9. Delecour, Grataloup (francia, Mitsubishi Lancer) + 6:35.9 p
10. Eriksson, Thorner (svéd, Skoda Octavia) + 13:34.2 p