Vágólapra másolva!
A Miami Heat hazai pályán 89-78-ra legyőzte a Detroit Pistons csapatát, és ezzel 3-1-re vezet az NBA Keleti főcsoportjának döntőjében, azaz egy újabb diadal azt jelentené, hogy a floridai gárda jut a nagydöntőbe.

A Heat története során először juthat az NBA-döntőbe, és ahhoz, hogy ez így legyen, Dwyane Wade rengeteget tett, ezúttal 31 pontot szerzett. Az első félidei jó teljesítménye után a második játékrész elején nem jutott dobóhelyzetbe Wade, miután a Pistons védekezést váltott, és folyamatosan ketten őrizték, de a negyedik negyedben ismét magára talált.

A Detroit 14 pontos hátrányt dolgozott le a szünet után, de a 39 százalékos dobóteljesítmény kevésnek bizonyult és a két Wallace, Rasheed és Ben faultproblémái miatt a védekezés sem lehetett igazán hatékony.

Így is rengeteg büntetőt dobhatott a Heat, a hazai játékosok 47-szer próbálkozhattak, O'Neal és Wade egymaga többször vette kézbe a labdát a büntetővonalon, mint a Pistons játékosai összesen. A Miami tavaly 3-2-re vezetett a Keleti döntőben a Detroit ellen, de akkor Wade és Shaq is hiányzott Pat Riley csapatából, ebben a sorozatban meglátszik, hogy mennyit számít a jelenlétük.

Keleti főcsoport, döntő, 4. mérkőzés:
Miami Heat - Detroit Pistons 89-78 (23-17, 21-21, 18-22, 27-18)
legjobb dobók: D. Wade 31, S. O'Neal 21, U. Haslem 16, illetve T. Prince 15, C. Billups 14, R. Wallace 12
Az állás: 3-1 a Miaminak