Vágólapra másolva!
A 2005/2006-os idény eltörlésével fenyegetőzik David Stern, az NBA első számú vezetője.

"Ha elhúzódik a bérvita, és július elsejéig nem ütjük nyélbe a kollektív szerződést, akkor ugyanaz fog megismétlődni, mint az NHL-lel az előző szezonban" - jelentette ki a ligaelnök, utalva arra, hogy májusban megszakadt az egyeztetés a játékosok szakszervezete és az NBA irányítói között, és egyelőre azt sem tudni, hogy mikor folytatódnak a tárgyalások.

Stern szerint a liga már megtette a megegyezéshez szükséges lépéseket: 20 helyett 19 évben húzta meg a kosarasok minimális életkorát, és a befolyó pénz 57 százalékát juttatja el a játékosoknak. A nézeteltérés egyik oka az új doppingszűrési program, amelyet állítólag a szakszervezet nem hajlandó elfogadni.

A kosarasok nevében Billy Hunter ügyvezető kifejtette: színészkedésnek tartja az NBA-főnök szavait: "Mi beleegyezünk a szúrópróbaszerű vizsgálatokba, de ezt bizonyos magánéleti kérdések tisztázásával szeretnénk ellensúlyozni. Mindent megteszünk a megegyezés érdekében, hiszen senki sem akar idénykiesést."

A tengerentúli profibajnokságok közül a jégkorongligában történt meg először az idén, hogy bérvita miatt egy teljes évadot kiiktattak.