A legostobább tizenegyes, tolvaj kutya, darázstámadás a vébén - itt vannak 2023 legviccesebb sportjelenetei

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL REFEREE SPORT ARBITRATION DISPUTE
Manchester City's Croatian midfielder #08 Mateo Kovacic (L), Manchester City's Norwegian striker #09 Erling Haaland (2L) appeal to English referee Simon Hooper during the English Premier League football match between Manchester City and Tottenham Hotspur at the Etihad Stadium in Manchester, northwest England, on December 3, 2023. (Photo by Darren Staples / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Közeledik az év vége, ilyenkor pedig következik az évnek azon része, amikor már nincs más dolgunk, mint összegyűjteni az elmúlt 12 hónap vicces jeleneteit, hogy a lehető legjobb hangulatban búcsúzhassunk 2023-tól. Ebben cikkben vicces jeleneteket szedtünk össze az elmúlt évből, amin már akkor is jól szórakoztunk, amikor megtörtént.

Kő-papír-olló

A magyar válogatott játékosai, Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollóval döntötték el, ki lője a Kerkez megtaposásáért ítélt tizenegyest. A játékot Sallai Roland nyerte, de a Freiburg légiósának tizenegyesét védte az észt kapus. A jeleneten ma már jól esik mosolyogni, hiszen a nemzeti csapat csoportgyőztesként lehet ott a 2024-es foci-Eb-n, így tudjuk be ezt a felkészülési meccset úgy, hogy ez is kellett a sikeres selejtezős szerepléshez.

Videó ITT.

Ilyen szabálytalanságot is ritkán látni

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában a Sunderland 1-1-es döntetlent játszott a Bristol City csapatával a Stadium of Lightban. A találkozó 82. percben elképesztő jelenetsort láthatott a meccsre kilátogató közel 39 ezer néző. Egy labdavesztés után Alex Scott, a Bristol City támadója sprintelni kezdett a labdával a Sunderland kapuja felé, azonban hátulról érkezett Luke O'Nien, aki először megpróbálta lerántani ellenfelét, majd rácsimpaszkodott a hátára, Scott pedig métereken keresztül cipelte magával a Sunderland focistáját.

UNO-kártya a bíró ellen

Nem mindennap látni olyan zseniális húzást a pályán, mint amit a brit komikus, Max Fosh csinált egy jótékonysági meccsen, amelyet a Sidemen nevezetű brit youtuber csoport és a YouTube-sztárok csapata vívott egymással. A London Stadionban 60 ezer néző előtt megrendezett jótékonysági meccset a korábbi Premier League-bíró, Mark Clattenburg vezette, ám arra biztosan nem számított, ami a 78. percben történt. Az angol játékvezető sárga lapot mutatott fel Max Fosh-nak, aki erre előhúzott egy UNO kártyajátékból ismert visszafordító lapot. Mondani sem kell, óriási sikert aratott a nézők körében a ravasz húzás.

Egy másodpercig tartott a verseny

Nem mindennapi jelenetet láthattak a zágrábi női műlesikló-világkupaverseny nézői. A cseh Martina Dubovská - akinek top 10-es helyezése volt már a pályafutása során - a legelső kaput elrontotta, így egy másodperc után kiesett a versenyből. Dubovská versenye nagyon rövid életű volt, mivel rögtön a rajt után az első kapunál rontott.

Darázsterror a darts-vb-n

A londoni Alexandra Palace-ben zajló darts világbajnokságon Dirk van Duijvenbode 3-1-re kikapott a horvát Boris Krcmartól, így a holland játékos nem jutott a legjobb 32 közé. Van Duijvenbode kiesése óriási meglepetésnek számít, de könnyen lehet, hogy a holland dartsjátékos azért nem tudott kellően koncentrálni, mert a meccs elején megzavarta egy darázs. Történt ugyanis, hogy a találkozó harmadik szettjében Van Duijvenbode elkezdte folyamatosan dobálni a testét és rendszeresen elhajolt, mintha csak árnyékbokszolna. Ez után derült ki, hogy a holland dartsjátékos egy darázs támadását próbálta elkerülni, miközben a közönség soraiban már hangosan nevetgéltek a helyzeten.

Youhuu a lihegőben támadt

A Youhuu névre keresztelt racka a budapesti atlétikai vb egyik sztárja volt. Az egyik legemlékezetesebb alakítása az volt, amikor a bahamai Anthonique Strachant halálra rémítette, amikor a 200 méteres síkfutás elődöntői után az eredményekre várt.

Verstappen és az összetört Herendi

A júliusban rendezett 38. Forma-1-es Magyar Nagydíj utáni pódiumceremónián a második helyen végző Lando Norris eltörte a győztes Max Verstappen értékes Herendi trófeáját. A Magyar Nagydíj eredményhirdetésén Lando Norris figyelmetlenül hozzávágta pezsgősüvegét a dobogóhoz, amiről leesett és összetört a futamgyőztes, vagyis a Max Verstappen számára készített különleges darab. Nem maradt más, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-nél újra megcsinálták a trófeát, így ma már lehet mosolyogni ezen a történeten is.

Ibrahimovic híressé tette a magyar riportert

A háromszoros világbajnok Max Verstappen győzelmével zárult Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíj előtt az M4 Sport riportere, Ujvári Máté a svédek idén visszavonult világklasszis futballistájával, Zlatan Ibrahimoviccsal készített interjút. A Forma-1 mellett természetesen szóba került a foci is, Ibrahimovic pedig felajánlotta szolgálatait a magyar válogatottnak. A magyar riporter nem először készített interjút a köztudottan F1-rajongó focilegendával, aki emlékezett arra, hogy tavaly Monzában is találkoztak. "Híressé tettelek! Most pedig még híresebb lehetsz" - mondta a svéd klasszis a tőle megszokott humorral.

Bekamerázott kispad a Barcelona-Real Madrid meccsen

A Barcelona még tavasszal 2-1-re legyőzte a második Real Madridot, de akkor sem csak a meccs volt érdekes. Elképesztő videó került fel a világhálóra a Barcelona-Real Madrid meccsről. Ezúttal nem a pályán, hanem a kispadon történt események kerültek a középpontba. A cserepadokhoz ugyanis kamerákat szereltek fel, hogy a nézők semmiről nem maradjanak le. Amikor a sztárfocisták ezt észrevették, csodálkoztak, viccelődtek, majd mindkét oldalon úgy döntöttek, hogy elég a "valóságshowból", és megpróbálták letakarni a megkülönböztető mezzel a kamerát.

Barcelona and Real Madrid players not happy with the cameras filming the bench and covering the lens (would be removed during the game anyway)
byu/EAXposed insoccer

Messi testőre

Ki túlzással elmondható, hogy Lionel Messi Miamiba igazolása óta lett még egy híresség a csapat körül, ugyanis Messi testőre árnyékként követi a világbajnok focistát. Védi a pályán kívül, a stadion környékén és akkor is, ha a pályára berohanva akarja megzavarni valaki. A jelszó tehát ki van adva, el a kezekkel a hétszeres aranylabdás sztártól, a feladat felelőse pedig Yassine Chueko, akiről bővebben is írtunk.

Lionel Messi és a testőre is megállíthatatlan Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Harry How

Jack Grealish napokra kiütötte magát

A Manchester City történelmi triplázást hajtott végre idén, amelynek a csúcspontja az Inter ellen megnyert Bajnokok Ligája-döntő volt, ugyanis korábban ezt a trófeát még nem hódította el az angol csapat. Jack Grealish alaposan megünnepelte a sikert, és elárulta, hogy még akkor is másnapos volt, amikor az angol válogatott edzőtáborába megérkezett a döntő után. Grealish napokig mértéktelen ivással ünnepelte a City történelmi sikerét, az angol játékos féktelen bulizásairól rengeteg kép és videó jelent meg a közösségi médiában.

Haaland és a sikoly

A Tottenham Hotspur elleni decemberi bajnokin Simon Hooper játékvezető gyakorlatilag elvett egy gólt a Citytől, amit Pep Guardiola játékosai, Haalanddal az élen vehemensen nehezményeztek. A norvég csatár a 95. percben kapott egy passzt a félpályánál, majd felrúgták, ám meg tudta tartani a labdát és kiugratta Jack Grealisht, aki gólhelyzetben tört egyedül kapura. A bíró azonban előnyszabály helyett lefújta a faultot, megakadályozva ezzel az óriási ziccert. Haaland arckifejezése megihlette az internetes művészeket, többek között a Sikoly című festmény főszerepére is pályázhatna.

Tizenegyes a pacsi után

A szaúdi bajnokság utolsó helyezettje, az al-Hazem 2–0-ra legyőzte az al-Fateh csapatát decemberben, a hazaiak második gólját megelőzően pedig futballpályán nagyon ritka jelenetet láthattak a nézők. A vendégek kapusa kézzel felvette a labdát, a pacsizni érkező csapattársa, Fahad al-Harbi azonban véletlenül a keze helyett a labdára ütött, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt a hazaiaknak.

Belga súlylökő állt be a sprinterek közé

A súlylökő Jolien Boumkwo lett a lengyelországi Európa Játékok sztárja, ugyanis a megsérült csapattársai helyett be kellett ugrania a 100 méteres gátfutás második előfutamába. A belga súlylökőnek azért kellett indulnia a 100 méteres gátfutás előfutamába, mert az Európa-bajnok Anne Zagré megsérült, míg Hanne Claes, a 400 méteres gátfutása sztárja sérülés miatt szintén nem volt bevethető. Minderre azért volt szükség, mert ha a belgák nem álltak volna rajthoz, kizárták volna őket és a megszerzett pontjaikat is elvették volna. Jolien mindent megtette, de egészen különleges látvány volt a sprinterek mellett.

Labdát lopott a kutya

Nem maradhat ki egy négylábú szereplő sem az összeállításból. A játékos kutya a mexikói másodosztályban zavart meg egy meccset azzal, hogy ő is játszani szeretett volna.