Borzalmas haláleset is történt Cristiano Ronaldo egyik legrosszabb napján

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL HEADSHOT CELEBRITY FULL LENGTH SHOUTING
Nassr's Portuguese forward Cristiano Ronaldo reacts the Saudi Pro League football match between Al-Fateh and Al-Nassr at the Prince Abdullah bin Jalawi Stadium in al-Hasa on February 3, 2023. (Photo by Ali ALDAIF / AFP)
Vágólapra másolva!
A hét első napja sem telt eseménytelenül a sportvilágban, most egy helyen mutatjuk meg az április 24-én, hétfőn történt legérdekesebb sporthíreket!

Dárdai Pál csapata a hétvégén 4-2-re kikapott a Werder Bremen csapatától. A Hertha BSC élére harmadszor is kinevezett fociedző első meccse így nem sikerült túl jól, de a másnapi edzés sem. Dárdai ugyanis csúnyán összeveszett a horvát válogatott Ivan Sunjiccsal, akit a bemelegítés után be is zavart az öltözőbe. A rövid szópárbaj után Dárdai így zavarta el: „Mire gondoltál? Mehetsz is! Viszlát, b.zd meg!" A horvát focista ezután még köpött egyet az edző elé, majd szó nélkül levonult a pályáról – a Kicker videóját az esetről ide kattintva nézheti meg.

Hétfőn a 60. születésnapját ünnepelte a magyar labdarúgás egyik kiemelkedő alakja, Détári Lajos. A különleges alkalom apropóján a korábbi szövetségi kapitány, Mezey György emlékezett meg róla egy köszöntőben, megbeszéltük, hogy miért nem lehetett a Juventus játékosa és miért nem volt sikeres vezetőedző, valamint összegyűjtöttük a pályafutásának legszebb góljait és a legemlékezetesebb történeteit.

Hétfőn a 60 éves Détári Lajos legendás pályafutása volt a középpontban Forrás: AFP/Staff

Franciaországban a CGT Energie szakszervezet azzal fenyegetőzik, hogy szándékosan áramkimaradást fog okozni a májusi F1-es Monacói Nagydíj idején, tiltakozásul azért, mert az országban 62-ről 64 évre fogják emelni a nyugdíjkorhatárt, továbbá csak azok lesznek jogosultak teljes nyugdíjra, akik legalább 43 évet dolgoztak.

Spanyol lapértesülések szerint válságba került Cristiano Ronaldo kapcsolata élettársával, Georgina Rodriguezzel. A két közös gyereküket és a futballsztár másik három sarját nevelő Rodríguez viselkedéséből kezd elege lenni a párjának: Ronaldo úgy érzi, hogy élettársa önelégültté és gőgössé vált; egyre inkább magával, és egyre kevésbé a családjukkal törődik. A portugál focistának azért sem volt sikeres a hétfő, mert csapatával vereséget szenvedett a szaúdi kupa elődöntőjében, a meccs után ezért Ronaldo majdnem el is sírta magát.

A 34 éves korában meghalt a lovassport egyik kiemelkedő alakja, Dean Holland. Az ausztrál zsoké hétfő délután szörnyű balesetet szenvedett egy Melbourne közelében rendett versenyen, a lova ütközött egy másik lóval és a két állat a földre zuhant sportolóra esett. Hollandot válságos állapotban mentőhelikopterrel szállították kórházba, az orvosok próbálták megmenteni az életét, de néhány órával később belehalt a súlyos sérüléseibe.