Továbbra sem európai focicsapat a legértékesebb klub, a Real Madrid csak a 13. rangsorban

Dallas Cowboys v Philadelphia Eagles GettyImageRank2 Color Image nfl Horizontal SPORT AMERICAN FOOTBALL
PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA - JANUARY 08: Dak Prescott #4 of the Dallas Cowboys looks to pass the ball in the first quarter of the game against the Philadelphia Eagles at Lincoln Financial Field on January 08, 2022 in Philadelphia, Pennsylvania. Mitchell Leff/Getty Images/AFP (Photo by Mitchell Leff / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Továbbra is, immáron egymást követő hatodik évben a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Dallas Cowboys a világ legértékesebb sportklubja.

A Forbes hagyományos 50-es listájára az NFL-ben szereplő 32 csapat közül 30 került fel, közülük is kiemelkedik a texasi egyesület, amely az elmúlt évhez képest 40 százalékkal lett értékesebb és így már 8 milliárd dollárt ér.

Továbbra is a Dallas Cowboys a legértékesebb klub Forrás: AFP/2016 Getty Images/Tom Pennington

Legutóbb 2016-ban fordult elő, hogy nem a Cowboys vezette a rangsort, akkor a Real Madrid futballklub állt az élen, a Bajnokok Ligája aktuális címvédője már csak a 13. rangsorban, viszont az első európai egyesületként található a listán.

Az NFL-klubok megugrása főként annak köszönhető, hogy a liga a sporttörténelem legnagyobb mértékű közvetítési szerződését, egy 2032-ig szóló 113 milliárd dolláros megállapodást kötött a közelmúltban.