Botrány a párizsi olimpia előkészületeivel, késnek az építkezések

Párizs 2024, olimpia
French President of the Paris Organising Committee of the 2024 Olympic and Paralympic Games Tony Estanguet (R) speaks with French Sports, Olympic and Paralympic Games Minister Amelie Oudea-Castera during a visit to the headquarters of the Paris 2024 Organising Committee for the Olympic and Paralympic Games, in Saint-Denis, outside Paris, on May 31, 2022. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A párizsi olimpiára mintegy hatvan építmény felépítéséért és felújításáért felelős, állami tulajdonban lévő Solideo felmondta az egyik cégnek odaítélt szerződést, és feljelentést is tett ellene, miután az illegális munkát végzett egy építkezésen.

A Munkaügyi Felügyelőség a 2024-es párizsi olimpiai játékok egyik építkezésén végzett ellenőrzést, amikor illegális munkavégzés tényére derült fény – írja a L'Équipe. Mindezt még június 9-én, a sportolók falujához kapcsolódó egyik helyszínen, Saint-Denis-ben tartott meglepetésszerű szemle során jegyezték fel.

„Június 16-án értesültünk az esetről, és a tények kellően megalapozottnak és komolynak tűnnek" – magyarázta az AFP-nek a Solideo vezérigazgatója, Nicolas Ferrand. Az építkezések indulása óta több, mint száz ellenőrzést hajtottak végre a leendő olimpiai helyszíneken.

A szervezet sajtóközleményben jelezte, hogy „jól tudja, hogy ezek a döntések késleltethetik a munkát", de „feltétlenül elengedhetetlenek ahhoz, hogy biztosítsák a munkavégzések jogszerűségét, és az illegális munkával szembeni elkötelezettséget. valamint a munkakörülmények minőségét mindenki számára".

A négymilliárd eurós költségvetéssel dolgozó Solideo a 2024 nyarán megrendezett párizsi olimpiára mintegy hatvan épület felépítéséért és felújításáért felel. Mindent legkésőbb 2023. december 31-ig kell befejeznie a cégnek.