Rekordnézettséggel tért vissza a V4 Future Sports Festival

Esport RGB mouse and keyboard action arena asia asian battle challenge chinese click close up closeup competition competitive computer cyber sport cybersport e sport e sports e-sport e-sports electronic entertainment esport finger fun game gamer girl hand
close up of pro cyber sport gamer play game with RGB keyboard and mouse
Vágólapra másolva!
Egy év kihagyás után újra Budapesten tartották a V4 Future Sports Festivalt november 14. és 24. között, amely a járványügyi helyzetre tekintettel online térbe költözött. A nézettség rekordot döntött, több mint 4,4 millióan követték figyelemmel az e-sport mérkőzéseket, a 166 órányi élő közvetítést pedig összesen 12 nyelven élvezhették a szurkolók világszerte. A verseny kiemelt hazai eredménnyel zárult, magyar csapat is a dobogósok közé került.

Az eseményen a világsztár csapatokat felvonultató Counter-Strike: Global Offensive versenyjáték mellett a régió legjobb FIFA22 párosai mérhették össze tudásukat, utóbbiban magyar éremnek is örülhetünk – derül ki a V4 Future Sports közleményéből.

Idén is a legismertebb nemzetközi és hazai kommentátorok közvetítették a mérkőzéseket, a V4FSF 2021 közel 166 órányi élő műsora 12 nyelven volt elérhető.

A rendezvény – a korábbi évek statisztikáit túlszárnyalva – 4,4 millió összesített egyedi nézőszámmal rekord nézettséget ért el.

Nemzetközi CS:GO verseny sztárcsapatokkal

A V4 Future Sports Festival CS:GO versenye 2021-ben online selejtezőből és az őszi helyszíni döntőből állt. A nemzetközi nyílt selejtező győzteseihez csatlakozott négy meghívott sztárcsapat a világranglista és a régiós kötődés alapján, valamint négy, a Visegrádi Négyek nemzeti e-sport szövetségei által delegált alakulat. A selejtező díjazása 25.000 euró, míg a helyszíni verseny nyereményalapja 300.000 euró volt.

Rekord nézettséggel tért vissza a V4 Future Sports Festival Forrás: Shutterstock

A november 21-ei döntőből hatalmas, ötórás küzdelem után

a 2021-es év egyik legeredményesebb csapata, a GAMBIT ESPORTS került ki győztesként, aki hazavihette a 150 000 eurós fődíjat is.

A verseny második helyezettje az idény nagy felfedezettje az Entropiq csapata lett, melynek jelenlegi játékosai az év elején még szervezet nélkül, a világranglista TOP50-en kívül álltak, de mára a V4FSF dobogónak is köszönhetőn bejutottak a világ 10 legjobbja közé. A Magyar E-sport Válogatott CS:GO csapata a 9-10. helyen zárta a tornát.

Nemzetközi FIFA22 páros verseny V4 és V4 baráti régiós csapatokkal

A FIFA22 versenyzői meghívásos alapon érkeztek, a korábbi eredmények és a követő, szurkolói bázis figyelembevételével. A V4 országok és V4 baráti országok résztvevői 1-1 játékost – egy profit és egy influenszert – delegáltak a helyszíni döntőkre.

A Playstation 5 platformon vívott küzdelem 2-2 ellen zajlott, a versenyszám összdíjazása 25.000 euró volt.

A rendkívül izgalmas meccsekből bravúros góljainak köszönhetően végül a szerb BRSTIMIR – KRUNALEX páros került ki győztesen. A dobogó második fokára a népszerű hazai FIFA véleményvezér, Molnár Gábor és társa, Majorosi 'chris_maj' Krisztián e-sportoló állhatott fel, míg a bronzérmet a BEJOTT – LISEKHD lengyel párosa vihette el.

"Rendkívül büszkék vagyunk, hogy a járványügyi időszak nehézségei ellenére sikerrel és hatalmas érdeklődés mellett tudtuk megrendezni a V4 Future Sports Festival harmadik eseményét.

Külön öröm számunkra, hogy ismét magyar éremnek is örülhettünk az idei versenyen.

Ezúton köszönjük, minden támogatónknak, partnerünknek és a lelkes szurkolóknak, hogy velünk tartottak az elmúlt 11 napban." nyilatkozta Biró Balázs György a V4FSF főszervezője, az Egymillióan a magyar esportért Egyesület elnöke.

További hírek és érdekességek a V4 Future Sports Hivatalos honlapján érhetők el.