Újraindult a visszaszámlálás a tokiói olimpiára

Horizontal
A countdown clock shows the number of days till the Tokyo 2020 Olympic and Paralympic Games on display outside a subway station in Tokyo on March 31, 2020. - The postponed Tokyo 2020 Olympics will open on July 23, 2021, organisers said on March 30, announcing the new date after the Games were delayed because of the coronavirus pandemic. (Photo by Philip FONG / AFP)
Vágólapra másolva!
Ismét járnak a tokiói olimpiáig hátra lévő időt számláló órák az után, hogy hétfőn eldőlt, a jövő évre halasztott nyári játékok megnyitója július 23-án lesz.

A visszaszámlálókat a múlt héten állították le, miután kedden döntés született a halasztásról. Akkor még 122 napot jeleztek a berendezések, másnap viszont már az aktuális dátumot. Az új visszaszámlálás 479 napról indult az Olimpiai Stadion előtti szerkezeten és a többi fővárosi olimpiai órán.

Újraindultak az olimpia visszaszámlálói Tokióban Forrás: AFP/Philip Fong

"Hiszek benne, hogy az olimpiának nagy történelmi jelentősége lesz"

- mondta az új dátum belejelentésekor Mori Josiro, a szervezőbizottság elnöke, emlékeztetve ugyanakkor arra: nincs garancia rá, hogy a koronavírus-járvány egy év múlva teljes kontroll alatt lesz, vagy megszűnik.

- tette hozzá.

Az olimpiát jövőre július 23. és augusztus 8. között, a paralimpiát pedig augusztus 24-től és szeptember 5-ig rendezik meg.