Társoldalunk:

Szabó Tünde: Az ellenfél kiszámíthatatlan és láthatatlan

2020.03.24. 17:37

Szabó Tünde szerint körültekintő és helyes döntés született azzal, hogy a koronavírus-járvány hatására jövő nyárra halasztották a tokiói nyári olimpiát.

A sportért felelős államtitkár - olimpiai ezüstérmes korábbi úszó - közösségi oldalán hangsúlyozta: egy sportoló számára nincs nagyobb dicsőség, mint hazáját képviselni az ötkarikás játékokon évek áldozatos munkája, lemondások és a teljesítőképesség határainak legyőzése eredményeként.

Most egy olyan versenyen találjuk magunkat, amelyben nincsenek szabályok, és nincsenek győztesek! Az ellenfél kiszámíthatatlan, láthatatlan, és nem tudjuk, a "mérkőzésnek" mikor lesz vége- írta a világjárványról Szabó Tünde. Hangsúlyozta, bár a végsőkig bizakodtak, elfogadják, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, Thomas Bach és Abe Sinzó japán miniszterelnök válságtanácskozásán az ötkarikás játékok és a paralimpia halasztásáról állapodtak meg.

"Biztos vagyok benne, hogy ez egy körültekintő és helyes döntés, hiszen a biztonság, az egészség védelme az elsődleges és a legfontosabb! Kitartást kívánok sportolóinknak, hogy megvalósíthassák céljaikat, hiszen mindannyiunk példaképei ők, akikre 2021-ben is nagyon büszkék leszünk!" - fejtette ki Szabó Tünde.

A XXXII. nyári olimpiát idén július 24. és augusztus 9. között rendezték volna meg. A modernkori játékok 124 éves történetében korábban nem volt példa halasztásra.