Társoldalunk:

Meghosszabbítják a spanyol focibajnokságok felfüggesztését

2020.03.23. 15:06

Nagy-Britannia azt kéri a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól (NOB), hogy a lehető leghamarabb hozzon végleges döntést a nyári tokiói játékokra vonatkozóan, miközben Spanyolországban "meghatározatlan ideig" meghosszabbították a labdarúgó-bajnokságokban elrendelt szünetet.

Boris Johnson brit miniszterelnök szóvivője hétfőn azt mondta, a jelenlegi körülmények között a sportolók jelentős bizonytalansággal néznek szembe, ugyanakkor az olimpikonok, a szurkolók és a hivatalos személyek egészségének és biztonságának megvédése a legfontosabb.
Azt akarjuk, hogy a NOB hamarosan hozzon végleges döntést az olimpiáról, mert így világos helyzetet teremt minden érintett számára- jelentette ki Johnson szóvivője.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) hétfőn a La Ligával közös közleményében jelezte, hogy az eredetileg április 3-ig felfüggesztett bajnokságok egyelőre "meghatározatlan ideig" nem folytatódnak. A két szervezet a spanyol kormány ajánlásait követve addig nem engedélyezi a mérkőzések megrendezését, ameddig azok egészségügyi kockázatot jelentenek.