Háromszoros Grand Slam-bajnok is pályára lép a budapesti tenisztornán

WAWRINKA, Stanislas
Wawrinka játszik a brit Kyle Edmund ellen a brisbane-i keménypályás tenisztorna férfi versenyének negyeddöntőjében 2017. január 6-án. (MTI/EPA/Dave Hunt)
Vágólapra másolva!
A háromszoros Grand Slam-bajnok Stan Wawrinka is pályára lép az április 18. és 26. között Budapesten sorra kerülő salakpályás férfi tenisztornán.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 34 éves svájci játékos lesz a legnagyobb sztárja a viadalnak, amelyet negyedik alkalommal rendeznek meg.

Wawrinka legjobb eredményeként 2014-ben a harmadik volt a világranglistán, jelenleg a 17. helyen áll. Karrierje során eddig 16 tornagyőzelmet aratott, köztük 2014-ben Australian Opent, 2015-ben Roland Garrost, 2016-ban pedig US Opent nyert. Legutóbb 2017-ben győzött, Genfben salakon. 2008-ban Pekingben olimpiai aranyérmes lett Roger Federer oldalán, 2014-ben pedig a Davis Kupában is diadalmaskodott a svájci csapattal.

Stan Wawrinka lesz a budapesti torna legnagyobb sztárja Forrás: MTI/EPA/AAP/Dave Hunt

Wawrinka mellett több olyan játékos is nevezett már a tornára, akiket jelenleg a legjobb ötven között jegyeznek a világranglistán: Nikoloz Baszilasvili (27.), Hubert Hurkacz (29.), Filip Krajinovic (32.), Adrian Mannarino (38.), John Millman (43.), Kyle Edmund (44.), Lorenzo Sonego (46.), Miomir Kecmanovic (47.) és Richard Gaquet (50.) is jelezte részvételét, ugyanakkor a három korábbi győztes - Lucas Pouille, Marco Cecchinato és Matteo Berrettini - nem indul.

A honlap beszámolója szerint a Hungarian Open szervezőbizottsága folyamatosan figyeli a koronavírus-helyzetet, és a hazai közegészségügyi szervek ajánlásainak megfelelően cselekszik.