Kapás Boglárkának negatív lett a koronavírus-tesztje

swim Horizontal
Kapás Boglárka sem eresztett le a kényszerszünet alatt
Vágólapra másolva!
Csütörtökön is újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.

A tengerentúli profi amerikaifutball-ligát (NFL) is utolérte a koronavírus-járvány, ugyanis megvan az első fertőzött játékos. A tavaly Super Bowl-résztvevő Los Angeles Rams centere, Brian Allen produkált pozitív tesztet. A klub közlése szerint a 24 éves játékos elveszítette ízlelését és szaglását, illetve influenzás tünetei vannak.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága jövő csütörtökön tartja következő videókonferenciáját, amelynek legfőbb témája a koronavírus-járványnak az európai futballra gyakorolt hatása lesz, vagyis az, hogyan és mikor folytatódjon a szezon. Az UEFA már korábban világossá tette, azt akarja, hogy a tagszövetségek bajnokságai a pályán fejeződjenek be, ahogyan a Bajnokok Ligája és az Európa-liga is.

A The Telegraph című brit lap szerint a szövetségnek már konkrét terve is van, eszerint a BL-döntőre augusztus 29-én kerülne sor Isztambulban.

A negyeddöntő megrendezésére július végétől lenne lehetőség, az elődöntőt pedig augusztusban játszhatnák. Az Európa-liga gdanski fináléját augusztus 26-ra tervezik.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) tervet dolgozott ki arra az esetre, ha nem tudnák folytatni és befejezni az élvonalbeli bajnokságot, viszont az európai kupasorozatokba már le kell adniuk a nevezéseket. A COPE spanyol rádióadó értesülései szerint a szövetség a bajnoki tabella jelenlegi állását venné alapul - a La Ligában még 11 forduló van hátra a szezonból -, és így a Bajnokok Ligájába az FC Barcelonát, a Real Madridot, a Sevillát és a Real Sociedadot delegálná, míg az Európa-ligába a Getafét és az Atlético Madridot. A fennmaradó harmadik El-helyről a Spanyol Kupa fináléja dönthet, ahová a Real Sociedad és az Athletic Bilbao jutott. Mivel előbbi klub BL-induló, utóbbi csak kupagyőzelemmel juthat El-részvételhez, mert a Real Sociedad sikere esetén a tabellán elfoglalt helyezése alapján a Valencia (7.) kerülhet harmadikként az El-be.

A Barca nem lenne bajnok, de indulhatna jövőre a BL-ben Forrás: AFP/Pau Barrena

Az olasz bajnok Juventus labdarúgócsapatának három fertőzött játékosából kettő felgyógyult. Daniele Rugani és a francia világbajnok Blaise Matuidi tünetmentesen esett át a betegségen, mostanra pedig gyógyultnak nyilvánították őket, mivel mindkettőjük két egymást követő tesztje negatív eredményt hozott. A harmadik fertőzött futballista, Paulo Dybala viszont erős tüneteket produkált.
A Mirror angol lap értesülése szerint az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság klubjai kizárták annak a lehetőség, hogy az elhalasztott mérkőzéseket Kínában pótolják.

A Premier League küzdelmei jelenleg április 30-ig vannak felfüggesztve, és egyelőre még bizonytalan, mikor folytatódhatnak.

A Borussia Dortmund labdarúgóklub garantálja minden szurkolójának, hogy visszakapja bérlete vagy belépőjegye árát. A német klub csütörtöki közleménye rávilágít, hogy a válság a szurkolókat is sújtja, hiszen közülük sokan rövidített munkaidőben dolgoznak, vagy elveszítették az állásukat. Elismerték, hogy a BVB-nek is vannak nehézségei a jelenlegi helyzetben, ezért köszönettel veszik, ha valaki nem él a pénzvisszatérítés lehetőségével.
A Francia Labdarúgó Szövetség segélycsomagot készít 14 ezer amatőr klub számára, egyben a harmadosztályon és a női élvonalon kívül az összes bajnokságot lezárta. A férfi első és másodosztályt, valamint a Ligakupát a profiliga szervezi. A férfi és női Francia Kupa hátralévő meccseit még nem törölték.

Kapás Boglárka csütörtökön a közösségi oldalán jelentette be, hogy több mint két hét házi karantén után negatív lett a koronavírus-tesztje. A világbajnok, olimpiai bronzérmes úszóról március 31-én derült ki, hogy két tesztjéből a második pozitív lett. Kapásra pénteken egy újabb ellenőrzés vár, amennyiben az is negatív lesz, akkor kijelenthető, meggyógyult a 26 éves úszó.

Kapás Boglárkára még vár egy (remélhetőleg) utolsó teszt Forrás: AFP/Oli Scarff

A Telekom Veszprém férfi kézilabdaklub múlt szombaton közölte, hogy egyik külföldi játékosa - akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra - pozitív koronavírus-tesztet produkált. A klub csütörtökön bejelentette, hogy az érintett azóta újabb vizsgálatokon esett át, és mindkét tesztje negatív eredményt hozott.

A Nemzetközi Rögbi Szövetség (WR) mintegy százmillió dolláros segélyalapot hozott létre a sportág azon szervezeteinek a támogatására, amelyek a világjárvány gazdasági hatásaival küzdenek. Bill Beaumont, a WR elnöke kiemelte: amennyiben halasztani vagy töröli kell mérkőzéseket, az érintett szervezetek számára az azonnali vészhelyzetet finanszírozására jelenthet segítséget ez az alap.