Vágólapra másolva!
Közleményt adott ki a Magyar Paralimpiai Bizottság, melyben azt írja a szervezet, hogy A magyar paraatléta válogatott tagjai és a válogatott mellett dolgozó sportszakemberek kiállnak a 2023. évi atlétikai világbajnokság budapesti megrendezése mellett.

A közleményben azt írják, hogy

A közlemény úgy folytatódik, hogy

Nagy megtiszteltetés lenne számunkra, ha hazai közönség előtt versenyezhetnénk, bebizonyítva a magyar parasport mozgalom jelmondatában foglaltakat: fogyatékosnak lenni nem jelenti azt: vesztesnek lenni.

A világbajnokságra készülő stadion tervezésében a Magyar Paralimpiai Bizottság szakértőként részt vett, ezért a stadion teljesen akadálymentes lesz.

A paraatléták hazai eseményen szerzett sikerei sok fogyatékkal élő ember számára adhatnak életre szóló pozitív energiát.

Kiállnak a 2023-as budapesti világbajnokság mellett Forrás: MPB/Facebook

Az új stadion, a világversenyt követően, állandó bázisa lehetne a fogyatékosok sportjának is, és a versenysport mellett a sportolást életmódjuknak választó fogyatékkal élő embereknek is lehetőséget biztosíthat a szabadidő hasznos eltöltéséhez.

A 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezése és az új atlétikai stadion építése esélyt ad a paraatlétikai világbajnokság megrendezéséhez is.
Hajrá, magyar (para)atlétika)!

- zárul a közlemény.