Társoldalunk:

Babos kiesett, a tizedik játékban tudta hozni első gémjét

2019.04.25. 19:56

Babos Tímea kiesett a nyolcaddöntőben a 250 ezer dollár (71 millió forint) összdíjazású isztambuli salakpályás női tenisztornán.

A világranglistán 142. magyar játékos hétfőn, a selejtező második fordulójában lábsérülés miatt feladta mérkőzését, de szerencsés vesztesként felkerült a főtáblára, ahol kedden legyőzte a szerb Ivana Jorovicot. A 25 éves Babos - aki párosban első kiemelt a francia Kristina Mladenovic oldalán - a nyolcaddöntőben az orosz Veronika Kugyermetovával csapott össze, aki 76. a WTA-rangsorban.

Babos Tímea még párosban folytathatja IsztambulbanForrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Mehmet Eser

Első találkozójukon a 21 éves ellenfél hengerelt a nyitójátszmában, amely mindössze húsz percig tartott. A soproni teniszező csak a tizedik játékban, 6:0, 3:0-nál tudta hozni első gémjét, majd 5:2-es hátrányban meccslabdát hárított. Ezt követően 5:3-nél még háromszor megismételte ezt a bravúrt, és váratlanul sorozatban négy gémet nyert. A második szettet lezáró rövidítésben aztán az ellenfél 4-0-ra meglépett, s Babos - aki összességében kétszer tudta hozni az adogatását - innen már nem tudott fordítani.

A találkozó 1 óra 33 percig tartott.

Veronika Kugyermetova (orosz)-Babos Tímea 6:0, 7:6 (7-4)