Babos kiesett, a tizedik játékban tudta hozni első gémjét

TEB BNP Paribas Istanbul Cup TURKEY France women Hungary Istanbul TENNIS sports WOMAN SPORT female PLAYER photography Cagla Buyukakcay TEB BNP Paribas Istanbul Cup TEB BNP Paribas Doubles Tennis Player doubles match Istanbul - Turkey Spor Toto Tennis Park
Búcsúzott Babosék párosa a varsói tenisztornán
Vágólapra másolva!
Babos Tímea kiesett a nyolcaddöntőben a 250 ezer dollár (71 millió forint) összdíjazású isztambuli salakpályás női tenisztornán.

A világranglistán 142. magyar játékos hétfőn, a selejtező második fordulójában lábsérülés miatt feladta mérkőzését, de szerencsés vesztesként felkerült a főtáblára, ahol kedden legyőzte a szerb Ivana Jorovicot. A 25 éves Babos - aki párosban első kiemelt a francia Kristina Mladenovic oldalán - a nyolcaddöntőben az orosz Veronika Kugyermetovával csapott össze, aki 76. a WTA-rangsorban.

Babos Tímea még párosban folytathatja Isztambulban Forrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Mehmet Eser

Első találkozójukon a 21 éves ellenfél hengerelt a nyitójátszmában, amely mindössze húsz percig tartott. A soproni teniszező csak a tizedik játékban, 6:0, 3:0-nál tudta hozni első gémjét, majd 5:2-es hátrányban meccslabdát hárított. Ezt követően 5:3-nél még háromszor megismételte ezt a bravúrt, és váratlanul sorozatban négy gémet nyert. A második szettet lezáró rövidítésben aztán az ellenfél 4-0-ra meglépett, s Babos - aki összességében kétszer tudta hozni az adogatását - innen már nem tudott fordítani.

A találkozó 1 óra 33 percig tartott.

Veronika Kugyermetova (orosz)-Babos Tímea 6:0, 7:6 (7-4)