Vágólapra másolva!
A mostani szezonban biztosan nem lép pályára Yvette Broch, a Győri Audi ETO KC holland kézilabdázója.

A klub szerdai közleménye emlékeztet arra: a beálló augusztusban jelentette be, hogy felfüggeszti a pályafutását, mivel az extrém terhelés miatt fizikailag és mentálisan is kimerült, képtelen volt társaival nekivágni az új idény kihívásainak.

"Klubunk, figyelembe véve az élsporttal járó fokozott terhelés tényét, valamint bízva a teljes feltöltődésében és mihamarabbi visszatérésében, kiállt játékosa mellett, és megadta a kellő időt döntése meghozatalára" - olvasható a tájékoztatóban.

Yvette Broch augusztusban felfüggesztette kézilabda pályafutását Forrás: ALL RIGHT RESERVED/Peter Szalmas

Broch a napokban Győrbe látogatott és közölte, hogy egyelőre felhagy a kézilabdázással, így a 2018/2019-es szezonban biztosan nem lép pályára. A Győri Audi ETO KC vezetősége ezért továbbra is prioritásként kezeli, hogy a beálló posztra minél hamarabb megfelelő játékost találjon a klub idei célkitűzéseinek teljesítése érdekében. "Bíztunk Yvette Broch pályafutását érintő pozitív fejleményekben, hiszen nem túlzás kijelenteni, hogy az elmúlt szezonok során csapatunk egyik kulcsjátékosává vált mind támadásban, mind védekezésben" - idézi a közlemény Bartha Csaba klubelnököt, aki hozzátette, igyekeztek mindenben a játékos segítségére lenni.

A 27 éves Broch 2015 nyarán csatlakozott a Győri Audi ETO KC keretéhez. A zöld-fehér klubbal két alkalommal nyert Bajnokok Ligáját, egyszer ezüstérmes lett. Háromszor magyar bajnoki címet ünnepelhetett, míg a Magyar-kupában kettő arany- és egy ezüstéremmel gazdagította gyűjteményét.

A játékosnak - aki saját bevallása szerint már nem a pályán keresi a boldogulást - elvileg még van lehetősége a visszatérésre, a győriek közleménye szerint az érvényben lévő szerződése alapján 2019 nyarán dönthet kontraktusa egy évvel történő meghosszabbításáról.