Vágólapra másolva!
A végeredmény azt sugallja, hogy meglehetősen egyoldalúra sikeredett az év egyik legjobban várt Counter-Strike versenyének döntője, azonban a meccs valójában sokkal szorosabb volt. A frissen koronázott világelső éppen azzal a csapattal találkozott, akit nemrég letaszítottak a trónról.

A Faze és az Astralis a várakozásoknak megfelelően eljutott a döntőig és elmondhatjuk, hogy az úton a Fazenek volt nehezebb dolga, hiszen az elődöntőben meg kellett küzdeniük a hihetetlen formában lévő TyLooval. A kínai csapat egyértelműen a legpozitívabb csalódás volt az IEM Sidney alatt, ahol a Renegades mellett a Cloud9 és az SK ellen is győzni tudtak.

Az Astralis közben a V4 Future Sports Festival győztesével, a mousesports csapatával került össze. Az elődöntőkben meglepetés már nem született és a két favorit 2-1-es összesítéssel jutott el a fináléig.

Az első map Cache volt, ahol a Faze tempósan kezdett és Ladislav "GuardiaN" Kovács végig a hátán vitte a csapatát, ezért nagy különbséggel (10-5) vonultak a csapatok a félidőre. A szünet után kicsit élénkebben játszottak a dánok és egyenlíteni tudtak, majd tovább növelték az előnyt, ráadásul két körük volt arra, hogy megnyerjék az első mapot, de a Faze megakadályozta őket ebben, így jöhetett a hosszabbítás.

Faze ismét a csúcson Forrás: hltv.org

A momentum egyértelműen a Faze oldalán volt és ezt meglovagolva a hosszabbításban három kört nyertek az első négyből. Az Astralis még tett egy kísérletet arra, hogy megmentsék az első mapot, de Finn "karrigan" Andersen keze 2v1-ben sem remegett meg, így a Faze szerezte meg az összetettben az első pontot.

Következett Overpass, ahol az Astralis kezdett jobban és hárompontos vezetésre tettek szert egyből a map legelején. Azonban amint helyreálltak a Faze pénzügyei, ők kerültek ismét a vezető ülésbe és zsinorban három kört húztak be, ezzel nehéz helyzetbe hozva a dánokat, akik egy elég gyenge vétel után mégis pontot tudtak szerezni. Ez lehetett volna a fordulat, de a Faze egyből válaszolt és ismét eltudtak lépni az ellenfelüktől.

A Faze Counter-Strike csapata Forrás: hltv.org

A 10-5-ös félidei vezetés után az Astralis sokkal erősebben kezdett a CT oldalon és 11-8-ra tudták csökkenteni a különbséget. A Faze azonban ismét kontrázni tudott és ez az egész mérkőzésre jellemző volt. Amikor az Astralis elkezdett veszélyesen közeledni, a Faze mindig képes volt növelni a tempót és felülkerekedni. Ismét jöhetett a hosszabbítás, hiszen a csapatok megint nem bírtak egymással, ráadásul hasonló volt a helyzet a ráadás első körében. Az overtime második körében azonban már a Faze bizonyult jobbnak, így az Astralis számára a következő map sorsdöntőnek bizonyult.

Train borzalmasan indult a Faze számára, az Astralis viszont feltámadt, és elképesztő 10-0-as vezetést építettek ki. A félidő vége előtt viszont minden a Fazeről szólt és a dánok kiengedtek egy kicsit az előnyből, ez pedig végzetesnek bizonyult, mivel a Faze a második félidőben mindössze 4 pontot engedett a dánoknak, akik 16-14-re el is veszítették a mapot, a mérkőzést pedig összesítésben 3-0-ra.

Az IEM Sidney győztese a Faze Forrás: hltv.org

A Faze ezzel megnyerte a csapat első trófeáját a 2018-as idényben. Az IEM Sidney legértékesebb játékosa Ladislav "Guardian" Kovács (Faze) lett, aki nyilatkozott is a HLTV-nek. A szlovák mesterlövész szerint az Astralis az egész meccsen hülyeségeket csinált és a játékosok is teljesen értelmetlenül dobták el életüket.