A Tampa Bostonban tudott nyerni, a San Jose kapusa parádézott

Tampa Bay Lightning v Boston Bruins - Game Three GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL ICE HOCKEY USA Massachusetts Boston - Massachusetts Defending Winter Sport Stanley Cup Photography Tampa Bay Lightning TD Garden National Hockey League Boston Bruins Game Th
Ondrej Palat nagy napja volt a szerdai
Vágólapra másolva!
A Tampa visszaszerezte a pályaelőnyt a Bostonnal szemben az NHL keleti főcsoportjának elődöntőjében azzal, hogy a párharc harmadik mérkőzésén idegenben győzött.

A 27 éves cseh Ondrej Palat az első harmad elején bő másfél perc alatt kétszer is betalált, így a Tampa gyorsan helyzeti előnybe került. A Boston a 15. percben szépített ugyan, de azt követően inkább a büntetések gyűjtésében "jeleskedett", nem a gólszerzésben.

Palat második gólja:

A mérkőzést Steven Stamkos üreskapus találata zárta. A floridai csapat 54. alkalommal vendégeskedett a TD Gardenben, és tizedszer győzött. Yanni Gourde, a Lightning csatára társaitól külön, csak a mérkőzés napján érkezett meg Bostonba, mert felesége az előző napon szülte meg kislányukat.

Ondrej Palat nagy napja volt a szerdai Forrás: AFP/2018 Getty Images/Maddie Meyer

A San Jose kapusa, a 28 éves Martin Jones 34 lövést védett a Vegas ellen, és pályafutása során hatodik alkalommal zárt hibátlan teljesítménnyel a rájátszásban. Az újonc Golden Knights legutóbb február 19-én nem szerzett gólt, s hetedik playoff-meccsén a második vereségét szenvedte el.

Boston Bruins-Tampa Bay Lightning 1-4
A párharc állása: 2-1 a Tampa javára

San Jose Sharks-Vegas Golden Knights 4-0
A párharc állása: 2-2