Vágólapra másolva!
Az Újpest-Ferencváros csütörtök esti hokiderbi után a lila-fehér csapat szurkolói bántalmazták a Fradi jégkorongszakosztályának elnökségi tagját, Almássy Kornélt és az ismerőseit. A klubvezető a Facebook-oldalán számolt be az incidensről, amelyet követően az Újpesttől többen is bocsánatot kértek.

„No, hát izgalmas este volt, amely egy Újpest - Fradi hokiderbi után a balesetin ért végett... Sokan kérdezték mi történ, így most leírom: A számunkra vereséggel végződött meccs után viszonylag hamar eljöttünk a vendégszektorból, a rendőrök és a szervezők kiengedtek minket és a Labdaverő utcában parkoló autónkhoz sétáltunk, már majdnem elértük a kocsijainkat, amikor

"Képet nem posztolnánk magunkról, mert nem nézünk ki valami jól, de szerencsére úgy tűnik mind a hárman törés nélkül, talán kisebb agyrázkódással megúsztuk." – írta a Ferencváros jégkorongszakosztályának elnökségi tagja.

A meccs után támadtak az újpesti szurkolók Forrás: Hungarian Fanatics/Facebook

„Utána visszamentünk a bejárathoz, és kissé emelt hangon kértük a rendőröket, hogy ahelyett, hogy a vendégszektor bejáratnál álldogálnának - (ott legalább 15 álltak és a stadion mellet is voltak jó páran...) talán kísérjék már el a Fradi szurkolókat az utcán! Tudni kell, hogy a meccsen telt ház volt, néhány Újpest ultra kijött, a Fradisták viszont hoki törzsszurkolókból, szülőkből, diákokból álltak."

"A meccs közben is többször invitáltak minket a VIP-be, de ezzel mi nem éltünk, de ha éltünk is volna vele, a kocsinkhoz így is el kellett volna jutni... Szeretném azt is kiemelni, hogy a magyar hokinak ilyen telt házas Fradi-Újpestre van szüksége, ez adja a hazai hoki sava borsát,

„Az Újpest szakosztályvezetésével kifejezetten jó viszonyt ápolunk őket arra kérjük, hogy a rendezők és a rendőrök felé jelezzék, hogy más fajta biztosításra van ilyen meccseken szükség! A mienket, pedig arra kérem, hogy jöjjenek január 5-én minél többen a visszavágóra, amely azonban csak a pályán legyen visszavágó, zúgjon a Hajrá Fradi, de a pályán kívül ne akarjunk revansot venni!" – írta a Facebook-oldalán a korábbi szakosztályvezető.

Az esetet Wintermantel Zsolt, Újpest polgársmetere sem hagyta szó nélkül, Facebook-oldalán kommentálta a történteket: "Tegnap este, magabiztos játékkal, fölényesen legyőztük az FTC jégkorongcsapatát. Eddig a jó hír. Sajnos. Szólhatna tovább is, ragozhatnánk, elemezhetnénk. De nem lehet. Hat-nyolc, nevezzük csak "izéknek", ugyanis elrontotta az egészet. A meccs vége előtt megtámadtak három FTC szurkolót. Hogy kettő közülük az egyetem óta barátaim, a történet szempontjából nem fontos. Hogy az egyikük az FTC jégkorong szakosztályának korábbi elnöke, most elnökségi tagja, az erőszak szempontjából nem fontos, de mégis lényeges (ugyanis köztudott, hogy a két vezetés kifejezetten jó viszonyban van). Szerencsére jól vannak, most beszéltem Kornéllal.
Nem írom, hogy szurkolói összetűzés volt, mert aki egy győztes meccs vége előtt kimegy lincselni és nem a csapatot köszönti, az nem szurkoló. Hívhatja magát annak, de egészen biztosan nem az. A tegnapi baromságukkal egy egész szakosztályt, a 132 éves klubunkat, az utánpótlás srácait és szüleiket, az edzőket és minket szurkolókat aláztak meg ezzel.

Tudom, hogy volt már ilyen fordítva is. Én is szaladtam, mi több, menekültem az Üllőin foci után, vagy a Kisstadionnál hoki után kamaszkoromban, sokszor. De ez nem lehet magyarázat. Az ilyen csak újabb és újabb erőszakot szül. Értelmetlenül. Olvasom, hogy már revansot ígérnek. Pedig Kornél is egyértelműen fogalmazott. Én is megerősítem, ilyen telt házas Újpest-FTC meccsekre van szükség, erőszak nélkül.

Srácok, akik tegnap két-háromszoros túlerőben, oly nagyon erősek voltatok, gondoljatok bele, amit tettetek az fordítva így néz ki: hat-nyolc magából kivetkőzött, magát FTC szurkolónak tartó "izé", levadászta Ancsin Janit. Ugye sz@rul hangzik. Helyettetek is bocsánatot kérek! Hajrá Lilák és csak az Újpest!"