A videobíró sem segített a Torino szabályos, de meg nem adott góljánál

Mihajlovic
Sinisa Mihajlovic during Tim Cup 2017/2018 match between Torino v Trapani, in Turin, on August 11, 2017. FC Torino win 7-1 the math. (Photo by Loris Roselli/NurPhoto).
Vágólapra másolva!
Sinisa Mihajlovic, a Torino edzője szerint Davide Massa játékvezető szabályos góltól fosztotta meg őket a Bologna elleni vasárnapi bajnokin, és rosszul alkalmazta a videóbírós szabályt.

A meccs 83. percében - 1-1-es állásnál, amely végül a végeredmény is lett - a torinói Álex Berenguer lőtt a hazai csapat kapujába, de a bíró a gólpassznál lest jelzett, és belefújt az akcióba. Az előkészítő Andrea Belottihoz azonban egy bolognai játékostól, Mattia Destrótól került a labda, így ő nem lehetett leshelyzetben.

- mondta Sinisa Mihajlovic, aki szerint ők az új szabályról azt a tájékoztatást kapták, hogy kétes esetekben a játéknak folytatódnia kell, és

a játékvezetőnek csak azt követően kell kérnie a videóbírós kolléga segítségét, ha az akció már befejeződött és a játék áll.

Mihajlovic szerint így nincs értelme a videobírónak Forrás: NurPhoto/Loris Roselli/NurPhoto/Loris Roselli

Massa azonban lest ítélve azelőtt a sípjába fújt, hogy Berenguer a kapuba lőtt volna.

Így később már hiába kérte a videóbírót, a döntését nem változtathatta meg.

A játék a hazai együttes által elvégzett szabadrúgással folytatódott.

"A játékvezető is csak ember, tehát hibázhat, de nem lett volna szabad megszakítania a játékot. Egyébként mi értelme a videóbírónak?" - utalt Massa döntésére Mihajlovic.