Nagy csatában nyert a Szolnok vízilabdacsapata

Nagy Viktor szolnok eger vízilabda Erdélyi Balázs
Szolnok, 2016. május 7. Nagy Viktor, a Szolnok kapusa (b) hárítja az egri Erdélyi Balázs (b2) lövését a férfi vízilabda ob I döntőjének első mérkőzéseként vívott Szolnoki Dózsa-Közgép - ZF-Eger találkozón a szolnoki Vízilabda Arénában 2016. május 7-én. MTI Fotó: Bugány János
Vágólapra másolva!
Harcos mérkőzésen négy góllal, 8-4-re győzött hazai medencében a Szolnok az olasz Brescia ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblás csoportküzdelmeinek 8. fordulójában.

BL, főtábla, A csoport, 8. forduló: Szolnoki Dózsa-Közgép - Brescia (olasz) 8-4 (2-2, 3-1, 1-1, 2-0)
a Szolnok góldobói: Prlainovic 3, Crousillat, Gocic, Kis, Vámos, Fülöp 1-1

A mindkét oldalon kiváló délszláv légiósok egész sorát felvonultató csapatok szerda esti találkozóját a kölcsönösen kemény és hatékony védekezés, a kiélezett küzdelem jellemezte az első perctől kezdve. Hazai vezetést követően 2-1-re, majd 3-2-re is a vendégek álltak jobban, míg nem 3-3-nál, a második negyed hajrájában az olimpiai aranyérmes center, Kis Gábor parádés mozdulattal húzta a hálóba a labdát, közvetlenül a nagyszünet előtt pedig Andrija Prlainovic, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok szerb klasszis bal felső sarkos bombájával 5-3-ra elhúzott a Szolnok.

A Szolnok fölényes, 8-4-es győzelmet aratott a Brescia ellen a Bajnokok Ligájában Forrás: MTI/Bugány János

A harmadik negyedben a főcsoport első helyéért a görög Olympiakosszal vetélkedő magyar csapat közelebb engedte a hatosban a harmadik helyet elfoglaló Bresciát, a vb-aranyérmes Vámos Márton balkezes lökete nyomán azonban visszaállt a különbség (6-4). A befejező nyolc percben a meccsen triplázó Prlainovic pattintása ért célt (7-4), s innen már nem maradt visszaút az itáliaiak számára, sőt a végén még Fülöp Bence lőtt gólt megúszásból, kialakítva a 8-4-es végeredményt.

*

Az OSC nagy meglepetésre csak 5-5-ös döntetlent ért el a vendég német Spandau ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblás csoportküzdelmeinek 8. fordulójában. Az újbudai együttesnek így bravúrra van szüksége ahhoz, hogy a következő két mérkőzésen kiharcolja a továbbjutást.

BL, főtábla, A csoport, 8. forduló: A-Híd OSC Újbuda - Spandau (német) 5-5 (1-1, 3-1, 1-2, 0-1)
a magyar csapat gólszerzői: Seman 2, Zalánki, Salamon, Kovács G.

Vincze Balázs együttesének nyernie kellett volna ahhoz, hogy pontszámban utolérje a harmadik helyen álló Bresciát, a nyitónegyedben mutatott nehézkes játéka után a magyar csapat a második játékrészben már a papírformának megfelelően vízilabdázott és kétgólos előnnyel fordult a nagyszünetben.

Vincze Balázs együttese nehéz helyzetbe került Forrás: MTI/Kovács Anikó

Ezt követően azonban rendkívül görcsössé vált az OSC, a vendégek kapujában pedig Baksa László kitűnően védett, és többek között neki is köszönhetően pontot raboltak a berliniek.

*

Egyetlen pillanatig sem vezetett, és ötgólos, sima vereséget szenvedett az Eger a Pro Recco otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblás csoportküzdelmeinek 8. fordulójában.

Eredmény, BL, főtábla, B csoport, 8. forduló: Pro Recco (olasz) - ZF-Eger 9-4 (3-1, 2-1, 1-1, 3-1)
az Eger góldobói: Cuk 2, Vapenski, Kovács

Az esélyesebb, veretlenül csoportelső Recco már az első negyedben magához ragadta a kezdeményezést annak ellenére, hogy legjobbja, a szerb Filip Filipovic nem volt ott a keretében. A nagyszünetig - amikor hárommal vezetett - Francesco Di Fulvio góljaival folyamatosan növelte előnyét az olasz együttes. A második félidőben sem változott jelentősen a játék képe, a házigazda remek védekezése ellen nem tudott mit kitalálni Dabrowski Norbert együttese, mely így sima vereséget szenvedett. Mivel a csoport másik mérkőzésén a Barceloneta kikapott a Jug Dubrovnik vendégeként, az egriek kedvező helyzetből várhatják az utolsó két fordulót.