Póta Georgina: Legyőzhetők a kínaiak a döntőben

Póta Georgina
Budapest, 2016. október 21. Póta Georgina a román Irina Ciobanu elleni mérkőzésén az asztalitenisz Európa-bajnokság női versenyén a fővárosi Tüskecsarnokban 2016. október 21-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Póta Georgina a svéd Matilda Ekholm oldalán bejutott a döntőbe az év első asztalitenisz World Tour-versenyén a budapesti BOK Csarnokban zajló, 120 ezer dollár összdíjazású Hungarian Openen. A magyar játékos szerint a döntőben lehet esélyük a kínai Csen Hszing-tung, Li Csia-ji páros ellen.

A második helyen kiemelt Póta, Ekholm páros a tajvani Lin Csia-hszüan, Lin Po-hszüan kettőssel csapott össze a péntek délutáni elődöntőben, és az első két szettet viszonylag könnyedén begyűjtötte.

A harmadikban aztán harcmodort váltott az ellenfél, egy-két poénnál a szerencse is mellé állt, és így sikerült a szépítés. A negyedik játszmában ismét Pótáék irányítottak,

10-6-nál meccslabdákhoz jutottak,

és bár az első kettőt elpuskázták - ekkor időt kért Téglás Péter szövetségi kapitány -, a harmadikat már értékesítették. A vasárnapi fináléban a kínai Csen Hszing-tung, Li Csia-ji duó lesz az ellenfelük.

Póták vasárnap kínai ellenféllel döntőznek Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Az első két szettben jól eltaláltuk a labdákat, a harmadikban azonban nem jöttek be az ütéseink, részben azért, mert a tajvaniak taktikát váltottak" - értékelt az elődöntő után Póta Georgina. "Fontos volt, hogy behúzzuk a negyedik szettet, mert ha döntő játszmára kerül sor, már bármi megtörténhetett volna."

"Ez volt a cél, hogy döntőbe jussunk" - mondta Póta az Origónak. "A kínaiakról tudjuk, hogy jók, nem bántam volna, ha hamarabb elbúcsúznak, de az elődöntőben 3-2-re nyerni tudtak.

Két jobbkezes ellen könnyebben mozgunk a balkezes Matildával. Korábban Li Xiaoxia ellen volt egy olyan 4-3-as vereségem, hogy mindhárom elveszített szettben 10 pontig jutottam. Mindenkit le lehet győzni, főleg párosban. A párost én jobban szeretem, mert ha nem megy nekem, akkor az ellenfelem lelkesít vagy fordítva, és ez segíteni szokott."

Az Ecseki Nándor és Szudi Ádám páros a szenzációs győzelem után búcsúzott - részletek az alábbi cikkben:

Semmiből okozott világszenzációt két 20 éves magyar

"Nagyon szeretek Ginával együtt játszani, mert jól kiegészítjük egymást. Ha továbbra is együtt maradunk és fejlődünk, akkor még sok szép eredményt elérhetünk együtt. Nagyon szeretek itt, Budapesten játszani, mert nekünk drukkol a közönség, pedig ez számomra nem is hazai pálya" - nyilatkozta Matilda Ekholm.

női páros, elődöntő:
Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd) - Lin Csia-hszüan, Lin Po-hszüan (tajvani) 3-1 (7, 6, -7, 8)
Csen Hszing-tung, Li Csia-ji (kínai)-Marija Dolgih, Polina Mihajlova (orosz) 3-0 (5, 7, 2)