Meglepetés a sí-Vk-n, Vonn lemaradt

ski Horizontal
Christine Scheyer először ünnepelhetett Vk-győzelmet
Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre a hazai közönség előtt szereplő Christine Scheyer nyerte a női alpesi sízők ausztriai lesikló Világkupafutamát.

A versenyen a legnagyobb esélyesek már lejöttek, Tina Weirather vezetett, ám ekkor a 22 éves síző fantasztikus, mindenkinél gyorsabb menetet produkált, s 39 századdal megelőzte az addig élen álló liechtensteini ellenfelét. Scheyer pályafutása során először állhatott dobogóra, az eddigi legjobb teljesítményét decemberben a Val d'Isere-i lesikló futamon érte el, amikor kilencedik lett.

Christine Scheyer először ünnepelhetett Vk-győzelmet Forrás: AFP/Robert Jaeger

Szintén meglepetést okozott, hogy 26-os rajtszámmal, közvetlenül Scheyer után az amerikai Jacqueline Willes jött be harmadiknak, ő szintén először végzett a legjobb háromban.

A versenyt nagy érdeklődés övezte, mivel két hónappal kartörése után visszatért a leggyorsabb szakág olimpiai és világbajnoka, az amerikai Lindsey Vonn, aki végül a 13. időt érte el. A nagy esélyesek közül az összetett világranglistán második svájci Lara Gut lett a negyedik, míg a lesikló Vk-pontversenyt nagy fölénnyel vezető, az első három Vk-futamot megnyerő szlovén Ilka Stuhec lett az ötödik.

Miklós Edit nem indult a versenyen, mivel a futamot megelőző hivatalos tréningen hatalmasat bukott, és mentőhelikopterrel szállították a pongaui kórházba.