Vágólapra másolva!
Hamish Bond kétszeres olimpiai bajnok evezős a kerékpársportban is letette névjegyét azzal, hogy az új-zélandi országúti nemzeti bajnokságon bronzérmet nyert az egyéni időfutamban.

A 30 éves versenyző az evezés utóbbi időszakának egyik kiemelkedő alakja, társával, Eric Murrayjel 2009 óta veretlen a kormányos nélküli kettesek mezőnyében. Együtt a 2012-es és 2016-os olimpián is győztek, emellett hét világbajnoki címet nyertek.

A riói játékokat követően Bond - Murrayhez hasonlóan - jelezte, hogy 2017-ben nem fog evezős versenyeken indulni, egyben utalt arra, hogy a 2020-as tokiói olimpián elképzelhetőnek tartja, hogy kerékpárban vegyen részt.

Hamish Bond Forrás: Instagram/hamish_bond

Bond a Napier-ben rendezett 40 kilométeres versenyen Jack Bauer és Jason Christie mögött végzett a harmadik helyen, s a bronzérme ellenére nem volt teljesen elégedett a debütálásával.

"Kicsit többet vett ki belőlem, mint, amire számítottam, ezért most pihennem kell a vasárnapi mezőnyverseny előtt. Őszintén szólva, jobbat vártam magamtól egy kicsit, de még új vagyok itt" - árulta el Bond, hangsúlyozva, hogy elsődleges célja, a tanulás az ob-n.