105 évesen döntött világrekordot - videó

Montigny-le-Bretonneux, 2017. január 4. A francia Robert Marchand (k) ünnepel a csapatával, miután új gyorsasági csúcs felállítását kísérelte meg a Saint-Quentin En Yvelines versenypályán a francia főváros Montigny-le-Bretonneux nevű elővárosában 2017. január 4-én. A 105 éves Marchand korábbi rekordja 26,927 kilométer táv megtétele egy óra alatt, amelyért a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség, az UCI a 100 éven felüli kerékpárosok kategóriájának jelenlegi csúcstartójaként jegyzi őt. (MTI/EPA/Yoan Valat)
Vágólapra másolva!
A 105 éves Robert Marchand megjavította a korosztályos pályakerékpáros világrekordot.

Az 1911. november 26-án született francia férfi egy óra alatt 22,547 kilométert tekert, ennyit korábban még senki nem teljesített 105 évesen vagy annál idősebben.

Három évvel ezelőtt Marchand 26,927 kilométert teljesített hatvan perc alatt, ezzel saját korábbi csúcsát javította meg a száz évesnél idősebb korosztályban.

Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat

Marchand fiatalon több versenyen is indult, ám egy edzője azt mondta neki, hagyjon fel a kerékpározással, mert nem fog benne jó eredményeket elérni.

Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat

Azonban 1946-ban, 35 évesen hetedik lett a Grand Prix des Nations versenyen, később sem adta fel, századik születésnapja óta is rendszeresen edz.