Vágólapra másolva!
Észak-Amerikában a Hálaadás szinte egyet jelent az NFL-lel, az idei ünnepen három mérkőzést is rendeztek. Látványból, izgalomból és pulykából nem volt hiány a 12. játékhét csütörtök esti és péntek hajnali mérkőzésein.

Detroit Lions-Minnesota Vikings 16-13

Akárcsak a Super Bowlon, a himnusz eléneklése ilyenkor is óriási figyelmet kap, Detroitban Aretha Franklinnek jutott a megtiszteltetés. A tizenhatszoros Grammy-díjas énekesnő kihasználta az alkalmat, ha már leült a zongorához:

négy és fél percen át énekelte a himnuszt.

Ezen utólag rengetegen viccelődtek, sokan azt írták a Twitteren, olyan hosszú volt a himnusz, hogy megsült a pulyka és be is fejezték a hálaadásnapi vacsorát alatta. A CBS tévécsatorna sem maradt ki a poénkodásból, a labdabirtoklási mutatók mellé Aretha Franklin idejét is felvitték.

74 évesen azért ez nem rossz eredmény Forrás: Reddit

A Detroit Lionstól senki sem számított sima meccsre, nem is kellett csalódnunk. A negyedik negyed utolsó percében 13-13 volt az állás, a Minnesota Vikings támadott. Ekkor azonban:


Darius Slay lehalászta Sam Bradford passzát és győzelmi helyzetbe hozta a Lionst. A rúgó, Matt Parter nem is hibázott, három másodperccel a meccs vége előtt egy 40 yardos mezőnygóllal eldöntötte a mérkőzést.


Ez volt a Detroit Lions sorozatban 11. mérkőzése, amelyen 7 vagy annál kevesebb pontkülönbség döntött, és

a Lions az első olyan csapat az NFL történetében, amely 11 mérkőzésből úgy nyer meg hetet, hogy a negyedik negyedben kivétel nélkül hátrányban volt.

Dallas Cowboys-Washington Redskins 31-26

A Dallas Cowboyst még a nagyszerűen játszó Washington Redskins sem tudta megállítani, a Tony Romo kezdőirányítót parádésan helyettesítő Dak Prescott, illetve Ezekiel Elliott és Dez Bryant vezetésével a Cowboys 31-26-ra nyert és sorozatban 10. győzelmével megállíthatatlanul menetel a rájátszás felé.

A mérkőzés legszebb touchdown elkapását Terrance Williams mutatta be, mindkét láb földhöz érintését ennél jobban képtelenség kicentizni. Nem vitás, ez az elkapás, amelytől minden NFL-rajongó lázba jön.

A Redskins 1940 óta mindössze a negyedik olyan csapat volt, amely úgy kapott ki, hogy támadásban 500 yard felett termelt és nem volt labdaeladása.

A lefújás után Dez Bryant, a Cowboys elkapója és Josh Norman, a Redskins védőjátékosa majdnem egymásnak estek. Nyilvánvalóan arról nem tudtak egyezségre jutni, hogy melyikük a jobb játékos.

Pittsburgh Steelers-Indianapolis Colts 28-7

Öt győzelemmel és öt vereséggel várta a hálaadást a Pittsburgh Steelers és az Indianapolis Colts is, Antonio Brown három touchdown elkapással gondoskodott arról, hogy előbbi zárja mosollyal az utolsó ünnepi mérkőzést.

Brownnak nagyon megy a Colts ellen, a harmadik franchise elleni mérkőzésén már hetedik TD-jét kapta el. Az Indianapolis nélkülözni kényszerült kezdő irányítóját Adrew Luckot, az őt helyettesítő Scott Tolzien nem tudott felnőni a feladathoz.

A mérkőzés egyik igazán emlékezetes jelenete Pat McAfee-hez fűződik. A Colts puntere egy fake puntot mutatott be, azaz ahelyett, hogy saját célterületétől a lehető legtávolabb rúgta volna a labdát, passzolt, így a Colts folytathatta támadását. McAfee örömében úgy táncolt, mintha ő lenne Conor McGregor, a UFC legnagyobb királya.

A Pittsburgh hálaadásnapi győzelme nem maradt jutalom nélkül: Ben Roethlisberger, Le'Veon Bell és Antonio Brown szinte azonnal kaptak egy pulykacombot az NBC riporterétől, aki nem fogadott el kifogást.

Az NFL 12. játékhete vasárnap este további 12 mérkőzéssel folytatódik, a fordulót a szokásoknak megfelelően a Monday Night Football zárja, magyar idő szerint kedd hajnalban.