Visszaadnának hárommillió dollárt, de nem tudják, kinek

paralimpia , rio , 2016, záróünnepség
The Paralympic Cauldron moments before it was extinguished during the closing ceremony of the Rio 2016 Paralympic Games at the Maracana Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, 18 September 2016. Photo: Jens Buettner/dpa
Vágólapra másolva!
A riói olimpia szervezői 3 millió dollárt (873 millió forintot) szeretnének visszafizetni a nézők szabályosan visszaváltott jegyeiért, ám nem találják azt a 13 ezer embert, aki jogosult lenne a pénzre.

"Nem túlzás azt mondani, hogy vadásszuk az embereket, akiknek vissza kellene adnunk a pénzt, de egyszerűen fogalmunk sincs, hogyan találjuk meg őket. Pedig a pénz megvan" - mondta a szervezőbizottság szóvivője, Mario Andrada. Hozzátette: azért tudnak fizetni, mert a szervezők újra tudták értékesíteni a visszaváltott belépőket.

Összesen 140 ezer ember szerette volna visszaváltani az olimpiára vagy a paralimpiára váltott jegyeit, ebből 13 ezer személy jogosult is lenne a visszatérítésre, ha megtalálnák őket.

A visszaváltásra azért biztosítottak lehetőséget a szervezők, hogy ezzel is próbálják megnehezíteni a jegyüzérek dolgát.