Profi wakeboardos lenne a 15 éves Orbán Olivér

wakeboard sport vízisport
LANGENFELD, GERMANY - MAY 05: A Wakeboarder puts off his board at Waterski Langenfeld on May 5, 2013 in Langenfeld, Germany. (Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Profi karriert is el tud képzelni a 15 éves Orbán Olivér, aki ebben a hónapban megnyerte a Mexikóban rendezett korosztályos wakeboard-világbajnokságot.

Az U15-ös világbajnok az M4 Sport keddi Sportreggeli című adásában beszélt arról, hogy 2011-ben ismerkedett meg a sportággal édesanyja hatására, aki ki akarta próbálni a Magyarországon egyre népszerűbb sportot.

Jelisztratov Szergej wakeboard-oktató hozzátette, hogy

Magyarország nagyhatalomnak számít ebben a sportágban,

mert a versenyzők nemzetközi sikereket érnek el, és az országban 14 kábelpálya van. Nincs régió, ahol ne lenne lehetőség a wakeboard űzésére, amely nyári sport lévén, elsősorban a fiatalok kedvence, hiszen iskolai szünetben egész nap a vízen lehetnek.

Három éve így wakeboardozott Orbán Olivér:

"1996-ban mutatkozott be hazánkban ez a sport a Dunaharasztiban rendezett Európa-bajnokságon, igaz, az még vízisí volt, és az új generáció változtatta valójában wakeboarddá" - mondta Jelisztratov Szergej.

Forrás: Bongarts/Getty Images/2013 Getty Images/Christof Koepsel

A 15 éves világranglista-vezetőről Jelisztratov elmondta, hogy bár csak két hétig dolgoztak együtt edzésen, nagyon elhivatott, életmódszerűen űzi a sportágat. Az oktató a sportág nagyszerűségét ecsetelve kiemelte, hogy

csúszás közben nem éreznek fáradtságot a versenyzők,

ugyanakkor kiváló fizikumra tesznek szert. A sportágban vannak pénzdíjas versenyek is, ám Jelisztratov szerint ebből nem lehet megélni.

Ennek ellenére a korosztályos világ- és Európa-bajnok Orbán Olivér szerint elképzelhető a profi karrier.

"Legközelebb áprilisban wakeboardozom majd, télen marad a snowboard" - mondta.